BAnett har nå fått vedtaket fra det ekstraordinære planutvalgsmøtet som ble avholdt mandag i Brønnøy. På sakslisten stod reguleringsplan for nybygg Brønnøysundregistrene- rammer for planutformingen.

På samme side av hovedveien

Vedtaket som nå er oversendt viser at planutvalget har landet på parkering på samme side som registerbygget, men samtidig åpnes det for alternativ.

"Dersom Statsbygg konkluderer med annen parkeringsløsning enn det som framgår av reguleringsplanforslaget mener planutvalget at slike parkeringsløsninger bør etableres på samme side av hovedveien som registerbygget.  Alternativt at det først legges fram konkret reguleringsplanforslag eller trafikkløsning som er tilfredsstillende. I denne sammenheng vil kommunens parkeringsplasser på Valen kunne inngå som en del av løsningen dersom Statsbygg bidrar til etablering av adkomst direkte fra Valen langs sjøsiden til registerbygget."

Åpner for alternativ

Banett har prøvd å få kommentar fra brønnøyordfører Johnny Hanssen på saken siden i går ettermiddag, men har fortsatt ikke fått svar.

Planutvalgsmedlem Stig Høyvik (H) mener vedtaket viser at planutvalget har tatt hensyn til den kritikk som kom etter første planutvalgsmøte behandling av saken.  Høyvik- som ikke var tilstede på første møte- har vært blant kritikerne som mente planutvalget forhåndsprosederte parkeringsløsning og slik utelukket likebehandling.

- Slik vedtaket fra det ekstraordinære møtet mandag nå er utformet, så har planutvalget langt på vei etterkommet de signaler som kom etter første møte. Planutvalget åpner nå for Levinord, Statsbyggs preferte løsning, mener Høyvik.

Se hele vedtaket her

Her er hele vedtaket fra det ekstraordinære planutvalget mandag 7. september, slik det er oversendt fra formannskapssekretær Aina Slotterøy på vegne av ordfører:

1.       Statsbygg prosjektgjennomgang og orientering om reguleringsplanforslaget tas til underretning.

2.       Før planforslaget legges fram til 1.gangs behandling bør det vurderes en annen formålsbruk på område Tv2 (turvei) slik at dette ikke kommer i konflikt med planlagt bruk av område O2 til konferanselokaler i tilknytning til hotellet.

3.       I forbindelse med utbyggingen støtter planutvalget at det opprettes en utbyggingsavtale i henhold til Plan- og bygningslovens prosedyrer jfr § 17. Selv om denne formelt inngås etter at reguleringsplanen er vedtatt ønsker planutvalget at innholdet i avtalen avklares så raskt som mulig og før endelig vedtak av reguleringsplanen. Planutvalget vil spille inn følgende elementer til en slik avtale;

a.       Løsninger og kostnadsfordeling i forhold til infrastruktur og hvordan uteområde skal avsluttes mot omgivelsene

b.      At prosjektet bør «gi noe tilbake til byen» slik det ved flere anledninger har vært signalisert fra Statsbygg sin side. Planutvalget vil følge opp tidligere innspill;

i.      At bygges gis en utforming og kvaliteter som gir stolthet, og som kan være en «kompensasjon» for at Schrøderhaugen fjernes.

ii.      At siktaksen mot sjøen reetableres midt i nåværende registerkvartal

iii.      At det etableres lekeområde på Schrødereiendommen

iv.      At det søkes etablert et samarbeide mellom kommunen, Brønnøysundregistrene og Thon Hotel om etablering av kombinert konferansehotell/møteromsfasiliteter som også kan benyttes som teatersal/konsertsal.

c.       At parkerings og trafikkløsninger blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte;

i.      At det etableres et tilstrekkelig antall parkeringsplasser for å dekke behovet til Brønnøysundregistrene og andre aktører i området som «mister» sine parkeringsplasser ved utbyggingen

ii.      At nye parkeringsløsninger etableres før utbyggingen tar til.

iii.      Dersom Statsbygg konkluderer med annen parkeringsløsning enn det som framgår av reguleringsplanforslaget mener planutvalget at slike parkeringsløsninger bør etableres på samme side av hovedveien som registerbygget. Alternativt at det først legges fram konkret reguleringsplanforslag eller trafikkløsning som er tilfredsstillende. I denne sammenheng vil kommunens parkeringsplasser på Valen kunne inngå som en del av løsningen dersom Statsbygg bidrar til etablering av adkomst direkte fra Valen langs sjøsiden til registerbygget.

Krysset hvor Levinords parkeringsløsning vil bli liggende til venstre - og motsatt side av Brønnøysundregistrene. I vedtaket åpnes det for alternativ hvis " det først legges fram konkret reguleringsplanforslag eller trafikkløsning som er tilfredsstillende" Foto: Bente Milde