— Det er sikker mange som er uenige med oss, og vi har sikkert glemt noen, men dette er spillerne vi mener fortjener en plass blant tidenes 15 beste BIL-spillere.

Svært utfordrende

Hver tirsdag samles en gjeng med BIL-veteraner hjemme hos Knut Brækkan i Brønnøysund sentrum. Få andre har fulgt BIL lengere enn denne gjengen. I anledning BILs 100 års jubileum utfordret Brønnøysunds Avis veteranene til å sette sammen en liste over tidenes beste fotballspillere fra byens lag.

— Det har vært svært utfordrende. Det er mange gode fotballspillere som måtte vrakes for på veien, men vi tror vi sitter igjen med en variert og grundig liste.

— Dette blir jo litt subjektivt, men vi har opplevd de fleste spillerne som har gjort seg bemerket siden 50-tallet. Det ble noen diskusjoner, men vi ble til slutt enige, sier veteranene.

Møtes hver tirsdag

Gjengen har møttes hjemme til tidligere BA-journalist Knut Brækkan hver tirsdag de siste åtte årene.

— Vi pleier sitte her å løse verdensproblemer, men fotball er også et sentralt diskusjonsemne blant oss. Vi har alle spilt fotball for BIL og følger med fremdeles.

Krevde diskusjoner

Det ble til tider hett rundt stuebordet hjemme hos Knut Brækkan. Alle veteranene skulle ha et ord med i diskusjonen. Spesielt oppgaven med å plukke ut 15 spiller til den endelige listen skapte diskusjoner.

— Vi ble heldigvis enige til slutt, men det er noen spillere som ikke havnet på listen som andre sikkert anser som gode nok. Det blir som sagt litt subjektivt. Vi gjorde så godt vi kunne og håper flest mulig er enige i vår vurdering, sier BIL-veteranene.

PS

Steinar Horn var en del av juryen, men samtlige av de andre BIL-veteranene var enige om at den gamle keeperkjempen fortjente en plass på listen.

Topp fem

1. Arvid Lund

2. Oddvar Richardsen

3. Knut Neumann

4. Thor Knutsen

5. Tor Egil Horn

De neste ti (ikke rangert, rekkefølgen er tilfeldig)

- Terje Neumann

- Roy Arve Pedersen

- Finn Hansen

- Arnfinn Jensen

- Steinar Horn

- Gunnar Richardsen

- Ulrik Saltnes

- Andreas Stormo

- Norvald Horn

- Bjørn Arve Lund