Politiet i Mosjøen melder kl 14.31 at de sitter i avhør med en person som har erkjent å ha framlagt trussel mot skolene på Kippermoen i Mosjøen. Personen er 15 år gammel. Videre avhør og etterforskning vil fortsette utover dagen. Det har ikke kommet fram informasjon som skulle tilsi at truslene var reelle. Familien til 15-åringen kom selv til politiet, det var ingen pågripelse av vedkommende.

Dataspor

Rundt et kvarter før meldte Helgelendingen at politiet var på sporet.

- Vi har nå fått svarene vi trenger fra Jodel, og har oversendt disse til Kripos, sier etterforskningsleder Snorre Bogfjellmo ved politiet i Mosjøen til avisen.

- Vi har fått lokasjonsadressen på IP-adressen som er brukt, og vi får bistand fra Kripos på hvordan vi nå kan følge de elektroniske sporene videre. Det er de som er best i Norge når det gjelder denne type etterforskning, og vi bruker kompetansen deres sammen med vår egen etterforskning, sier Bogfjellmo.

Han sier videre at de holder på å skaffe seg et bilde av gjerningspersonen og bruker alt tilgjengelig mannskap på saken.

Elever måtte forlate skolen

Det var i morges at elevene ved Mosjøen videregående skole avdeling Kippermoen og Kippermoen ungdomsskole er bedt om å forlate skolebygningene etter trusler.

- Vi setter i verk full etterforsking opp mot truslene som er kommet, sier operasjonleder Vegard Vordal ved politiet i Mosjøen til Helgelendingen.

Ifølge en pressemelding fra politiet ble det fanget opp følgende dialog på mobiltelefon-appen Jodel, som lar brukerne sende anonyme meldinger til hverandre:

"ikke kom på skolen imorgen Kippermoen. Lærerne skal få svi"

"Hvordan svir det lærerne om drittungene ikke dukker opp? Er vel dere som går glipp av noe, ikke de."

"skoleskyting?"

"Bowling for Kippermoen"

"ke skjer"

- Meldingene var lagt ut rundt klokken 1200-1230 i går formiddag. Bowling for Kippermoen refererer til dokumentarfilmen Bowling for Columbine, en film som omhandler skoleskyting. Skoleledelsen ble varslet om overnevnte uspesifiserte trussel fra politiet på Helgeland. Politiet gav råd til skoleledelsen om at skoledagen kunne gjennomføres på vanlig måte, men med politi til stede. Det ble sendt patruljer til begge skolene på Kippermoen, både ungdomsskole og videregående skole, skriver politiet i sin pressemelding.'

Også i Rana

Skoleledelsen valgte å stenge skolene og sende elever og ansatte hjem for dagen.

- Politiet i Mosjøen har startet etterforskning i saken og det jobbes i dag med å finne ut hvem som har lagt ut trusselen. Politiet fortsetter etterforskningen i saken. Vi ber om at den eller de som har deltatt i meldingsutvekslingen på Jodel tar kontakt med oss. Også andre som vet noe om saken kan ta kontakt, sier politiets etterforskningsleder Snorre Bogfjellmo.

Rana Blad melder i 12.30-tiden at alle tre avdelingene ved Polarsirkelen vidergående skole i Rana også er evakuert, etter at denne skolen skal ha mottatt en identisk trussel.