Jobben for å få røntgen i Sømna har vært et langvarig prosjekt. I dag avgjorde Sømna formannskap at de går for millioninvesteringa.

Kommunelege Rolv-Jørgen Bredesen informerte om planene.

- Lokal røntgen i Sømna er den del av samhandlingsreformen i vår region. Tilbudet vil utvikles i takt med at det lokalmedisinske senteret vokser fram. Foreløpig ser vi for oss at tilbudet i hovedsak skal gjelde pasienter med fastlege i Sømna. Men selvfølgelig er tilbudet også tilstede for øyeblikkelig hjelp.

Et supplement og ingen konkurrent

- På sikt ønsker legekontoret i Sømna å samhandle med nabokommuner og helseforetak om å utvikle røntgentilbudet. Da kan det inkludere flere kommuner i regionen. Planen er å begynner i det små nå, sa Bredesen.

For det vil bli legene i Sømna som tar ansvar for å tolke røntgenbildene.

- Dette er et tilbud som kan spare reisetid for innbyggerne. Vi kan mellom annet vurdere bruddskader. Er det større skader må pasienten sendes til sykehus uansett, sa Bredesen.

Gunder Strømberg (Tverrpolitisk liste) hadde registrert kritiske kommentarer om denne investeringen fra brønnøypolitikere på BAnett i dag.

- For den regionale samhandlingen er det viktig å fortelle hvordan vi har tenkt dette. Som jeg forstår så skal dette være et supplement og ikke en konkurrent til det planlagte lokalmedisinsk senter. Men hvordan ser du for deg framtida til tilbudet når det medisinske senteret er på plass. Skal røntgen flyttes til Brønnøy?

Vil informere naboene

- Det vanskelig å si hvordan alt ser ut fram i tid, men planen nå er at det skal være i Sømna. Det blir en del av framtidas tilbud om å få behandling der du bor, svarte Bredesen.

- Dette blir et veldig positivt tilbud for innbyggerne, og det har også en samfunnsøkonomisk side. Ikke minst sparer man reisetid, sa Wenche Knygh (Fristilt), som også roste det lokale initiativet fra Berg sanitetsforening med innsamling av midler.

Strømberg ønsket at denne informasjonen skulle viderbringes til ordfører og rådmann i Brønnøy.

- De må få vite hvordan vi har tenkt dette, sa Stømberg.

Ordfører Hans Gunnar Holand lovte at det skulle bli gjort. Et enstemmig formannskap gikk for innkjøp av røntgen.

Gunder Strømberg var opptatt av å fram at dette var et supplement til framtidas helestjenester.