Tosenveien har vært stengt siden det første raset gikk fredag, og etter lørdagens store leireskred er det etablert ferdselsforbud i området. I dag har Statens vegvesen vært inne med geoteknikere og annet mannskap for å kartlegge situasjonen.

Seksjonsleder Lars Petter Kaski hos Statens vegvesen sier til BAnett i 14-tiden at det så langt ikke ser bra ut.

- Status akkurat nå er at vi er inne på stedet sammen med geotekniker og prøver å få et overblikk over situasjonen. Vi er inne sammen med politiet, og går langs fjellet for å være sikre, sier Kaski.

- Kan du si noe om hvor lang tid det vil ta å få åpnet veien igjen?

- Vi snakker definitivt om flere måneder, svarer Kaski.

- Er det mulig å få til en midlertidig løsning, slik at det er mulig - kanskje i begrenset omfang - å avvikle trafikk?

- Det er én av de tingene vi vil se på nå. Men det ser ikke veldig lett ut. Vi greier ikke å se noen lettvint løsning nå, sier Kaski.

- Vet dere noe om årsaken til rasene, og om dette har sammenheng med anleggsarbeidene som er gjort på begge sider av rasområdet?

- Det har vi ingen formening om nå, svarer Kaski.

- Er Tosenveien trygg, utenfor området som er avsperret?

- Vi gir aldri noen garantier for slikt, det kan vi aldri gjøre. Jeg forholder meg til sperringene, svarer Kaski.

- BAnett har fått opplyst at det er påvist kvikkleire flere steder langs Tosenveien. Vil Vegvesenet gjøre undersøkelser for å se om resten av veien er trygg?

— Ikke i utgangspunktet, da må det i så fall være andre som kommer på banen. Eventuelt Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE). Vi har ingen planer om å drive ytterligere undersøkelser utenfor dette området, sier Kaski.