Mandag får BAnett en epost fra et par som har reist med bilferga «Torghatten».

– Vi er et godt voksent ektepar som sitter i bilen vår på ferga Torghatten, på vei fra Andalsvågen til Horn. Vi ble dirigert meget nært veggen på passasjersiden og fikk en stor bobil på førersiden. Her er vi fullstendig innestengt, har ingen mulighet til å komme oss ut av bilen - selv om vi har normalvekt/ normale kroppsproporsjoner, skriver Anna Olaidatter Olsen fra Gimse til BAnett.

– Rett og slett galskap

Hun og mannen, Roger Johannessen, mener de som dirigerer bilene må tenke over at biler er forskjellige.

Hun lurer på hva som skulle skje i tilfelle av en ulykke.

– Hva om det skjer en ulykke? Hva om noen av oss blir syk? Det har liten hensikt - for vår del - å ha livvester og lignede ombord i ferga om det skulle oppstå en situasjon der vi normalt skulle ta dem på. Dette er rett og slett ubehagelig - og må være ulovlig behandling av reisende! Vi har reist med mange ferger på kjøreturen fra hurtigrutekaia i Kirkenes, men det er første gangen vi opplever å bli sperret inne i bilen vår, avslutter hun.

– Ikke lov å sperre folk inne

De to møter BAnett i Brønnøysund en tid senere.

– Det var ubehagelig å ikke kunne komme oss ut. Vi fikk ikke kontakt med mannskapet. Ingen fikk til å komme seg forbi oss. Fikk beskjed om å rygge unna litt, det var ei dør som mannskapet skulle ha adgang til. Greit nok at vi fikk med bilen, men hva om det skjedde noe? Andre kom seg ut, men vi ble stengt inne, sier hun.

Ifølge Roger Johannesen var det også unødvendig.

– Det var plass bakerst, de hadde ikke behøvd å stable så tett.

– Det er ikke lov å sperre inne folk på en ferje. Jeg håper TTS  tar dette til seg, slik at det ikke skjer flere ganger, sier Anna.

– Sikkerheten først

Driftssjef Jarle Rodahl hos TTS  understreker at sikkerheten skal være i høysetet.

– Det skal være mulighet til å komme seg ut av bilen. I noen tilfeller kan det være at det blir litt for tett. På «Torghatten» har man mulighet til å være i bilen under overfarten, sier han.

Rodahl innrømmer at det kan bli tett i sommertrafikken.

– Med trafikken vi har nå kan det bli for tett, men man skal kunne komme seg ut.

– Hva skjer hvis ferja må evakueres?

– Alle må ut til en evakueringsstasjon om det skulle skje noe. Det viktigste er å få dem til en evakueringsstasjon. Sikkerheten kommer først, om det er trangt og man ikke kan komme seg ut, så er det ikke slik det skal være. Vi ønsker jo ikke at man skal få en sånn følelse når man er med. Vi vil at alle skal føle seg trygge, understreker han.