I kveld arrangerer Brønnøy kommune folkemøte i Tosbotn om rasene. Statens vegvesen, Helgeland Kraft og NVE var også til stede for å informere og svare på spørsmål fra salen.

Drifts- og vedlikeholdsleder Lars Petter Kaski fikk under møtet direkte spørsmål fra salen om tidsperspektiv på veiåpning. Han anslo da åpning til høsten, og opplyste at Vegvesenet har bestilt økt ferjekapasitet gjennom hele sommeren for å kompensere.

- Er det mulig å få dette gjort raskere, hvis forholdene ligger til rette?

- Nei, jeg tror ikke det er mulig, svarer Kaski.

- Kan det ta lenger tid?

- Ja, det kan det. Vi har gjort grunnboringer og boring i sjøbunnen ved det første raset, og holder nå på i området der det andre raset gikk. Det vil ta minst en til to uker til, og deretter vil vi gjøre boringer videre forbi det andre raset mot Borkamo. Vi har derfor ikke full oversikt ennå. Slik det ser ut nå, anslår jeg at veien kan åpnes til høsten. Dette har høyeste prioritet fra Nordland fylke, vi har fått beskjed om at det ikke skal spares på noe for få denne veien åpnet, sier Kaski.

Han opplyste at Vegvesenet både vurderer å anlegge ny vei både ved fylling og fjellskjæring, eller en kombinasjon av begge.