I torsdagens BA er et leserinnlegg ført i Fossheims penn på trykk.

I innlegget, som har fått tittelen «En by uten politi», konkluderer han med at «trafikken innenfor bygrensen er langt på vei ute av kontroll».

Les også: Fossheim rystet av kjørekulturen

Han peker blant annet på at det - ifølge ham - står dårlig til med respekten for vikeplikt og bruk av retningslys. Fossheim hevder også at «eldre og personer som ikke så rask til beins blir jaktet på ved de få fotgjengeroverganger som finnes i byen». Fossheim mener dessuten at det råkjøres, og lurer på hvor politiet er. Han stiller spørsmål ved om politiet er veldig underbemannet, eller om det er lite motiverende å arbeide med dette.

For dårlig trafikkultur

Lensmann Roger Stangnes i Brønnøy og Vevelstad har forståelse for kritikken.

Les også: – Redd for at det går liv

– Jeg har forståelse for at trafikkulturen i Brønnøysund er for dårlig. Jeg er også klar over at det er et miljø, blant annet med en del yngre sjåfører, som bruker trafikken som en lekeplass. Vi har fokus på dette. Når det gjelder parkering er det noe vi kan drive med, men vi har ikke tid til å drive med det. Det er en kommunal oppgave, slår han fast overfor BAnett.

Etterforskning tar tid

Han peker på at politiet forsøker å rekke over så mye de kan, men at det er vanskelige prioriteringer for et lite lensmannskontor.

– Det er jo ressursene som bestemmer, og vi er nødt til å prioritere. Vi prøver å være ute når vi har kapasitet. Helst skulle vi gjerne vært ute og kjørt patrulje hele dagene og ettermiddagene, men vi må prioritere etter døgnet, blant annet utelivet, sier Stangnes.

Noe som tar mye tid for Stangnes og hans folk er etterforskning av straffesaker.

– For eksempel saker som angår barn, de har vi ganske mange av. Der har vi strenge frister vi må overholde, forteller lensmannen.

Inviterer til kaffeprat

Stangnes peker også på at det ved små lensmannskontor også er mange oppgaver å løse generelt.

– Vi har et politi som både er etterforskere og utepatruljer. Det vi har sagt før, er at vi oppfordrer folk til å melde fra til politiet om det de ser, siden vi ikke kan være over alt.

Les også: Vil la rånerne rase fra seg

Han vil gjerne snakke med Fossheim om kritikken.

– Om han vil det, er han hjertelig velkommen til lensmannskontoret for å fortelle hva han mener over en kopp kaffe, sier han.

Lensmann Roger Stangnes ved Brønnøy og Vevelstad lensmannskontor vil gjerne ta en prat med Fossheim, om han er interessert i det. Her fotografert tidligere i år. Foto: Simon Aldra