Iver Dreiås er daglig leder for Torgarhaugen as, som eier bygget og eiendommen. Han har søkt Brønnøy kommune om dispensasjon fra arealplanen.

Erstatter rom

Ifølge Dreiås har ingen av konsulentene selskapet har vært i kontakt med anbefalt en gjenoppbygging på samme sted og med samme arkitektur. Han skriver at selskapet er kommet til at de bil se den ødelagte bygningens formål i to deler, og at søknaden angår formålet overnatting.

Den ødelagte bygningen inneholdt seks rom for overnatting med en samlet grunnflate på cirka 300 kvadratmeter. Torgarhaugen AS skriver at de ønsker å føre disse opp igjen i form av tre frittstående hytter med to soverom i hver hytte.

Skjermet plassering

Plasseringen sørøst for innkjørselen er ifølge Dreiås valgt for å skjerme hyttene for en «til tider massiv» turisttrafikk, i tillegg til at plasseringen er gunstig i forhold til vær og utsikt. Den er også valgt fordi den ikke medfører nedbygging av dyrka mark og fordi man får enkel tilknytning til gjeldende infrastruktur for vann, avløp og strøm.

Torgarhaugen ser for seg moderne hytter med pulttak og på 60-70 kvadratmeter. Dreiås ber om kommunens tilbakemelding på om prosjektet er hensiktsmessig å jobbe videre med. Forsikringsoppgjøret gir selskapet frist til november 2018 med å ferdigstille prosjektet.