Hulda Gunnlaugsdóttir (59) er ansatt som ny administrerende direktør for Helgelandssykehuset HF. Det ble klart etter dagens styremøte.

Styret uttrykker stor tilfredshet med ansettelsen i en pressemelding.

- Med henne har vi fått på plass en direktør med kompetanse og erfaring fra spesialisthelsetjenesten i Norge som Helgelandssykehuset kommer til å nyte godt av. Prosessene som Helgelandssykehuset står midt oppe i er krevende, og jeg er som styreleder overbevist om at direktøren vi nå har fått på plass er den rette til å lede prosessene videre. Jeg tror både ansatte og omgivelsene på Helgeland vil bli fornøyd med ansettelsen, sier Frode Mellemvik, styreleder i Helgelandssykehuset.

Gunnlaugsdóttir overtar stillingen etter Fred Mürer, som har vært konstituert som administrerende direktør etter Per Martin Knutsens avgang før sommeren.

- Jeg føler meg privilegert etter å ha blitt valgt til oppgaven som administrerende direktør for Helgelandssykehuset. Nå gleder jeg meg til å ta fatt i arbeidet som venter. Et arbeid som er en svært verdifull oppgave for Helgeland, Helgelandssykehuset og Helse Nord, sier Hulda Gunnlaugsdóttir.

59-åringen kommer opprinnelig fra Island og er utdannet sykepleier med omfattende etterutdanning innen ledelse og helseadministrasjon. Hun har arbeidet i Norge innenfor helsevesenet siden 1989, blant annet som administrerende direktør ved Akershus universitetssykehus (Ahus) og Aker sykehus.

Hun har også vært direktør for det nasjonale universitetssykehuset på Island. De senere årene har hun vært prosjektdirektør ved Sykehuspartner, som leverer tjenester til Helse Sør-Øst på områdene IT, HR og innkjøp.

Hun kommer til Helgelandssykehuset fra Norlandia Care Group, der hun har vært chief operating officer (COO) for eldredivisjonen.

For tiden er Gunnlaugsdóttir også styreleder i Nordlandssykehuset HF.

Det er ikke avklart når Hulda Gunnlaugsdóttir tiltrer stillingen, men det vil skje så snart som mulig, heter det i pressemeldingen.