— Jeg er nesten tom for ord, dette kom veldig brått på, sier en overrasket Arvid Lund til BA på telefon fra feriestedet i Kroatia.

Komplett spiller

Arvid Lund beskrives av juryen som en kraftspiss med ekstreme fysiske ferdigheter. Han hadde sin storhetstid i BIL fra midten av 70–tallet til midten av 80-tallet.

— Ingen hadde lengre tå enn Arvid. Han fikk foten på ballen nesten hver gang kula kom innenfor sekstenmeteren. Han var et konstant uromoment for motstanderne. God på hode og tøff i duellene. Vi mener han fortjener førsteplassen på denne listen, sier BIL-veteranene.

Stor ære

Lund vil ikke selv utrope seg som tidenes BIL-spiller, men innrømmer at han setter stor pris på utmerkelsen.

— Det er mange gode spillere som har vært innom BIL gjennom årene. Det er flere gode navn som er bak meg, noe som gjør dette til en stor ære og en gedigen overraskelse, sier Lund.

Skryter av Neumann

Lund spilte sammen med flere andre av spillerne på listen. Han husker spesielt godt Knut Neumann, som var en viktig støttespiller og bidragsyter for hans suksess.

— Knut var utrolig flink til å finne meg både i bakrom og i sekstenmeteren. Vi hadde et godt samarbeide som resulterte i mange scoringer. Han skal sikkert ha litt av æren for denne utmerkelsen.

Ekte kriger

Lund beskriver seg selv som enkel, men kraftfull spiss.

— Jeg var en kriger framfor en teknikker. En av mine største styrker at jeg vant mange dueller høyt i banen, noe som ga både laget og meg store muligheter. Jeg hadde brukbar fart og et godt skudd. En god gammeldags terrier, sier Lund

Fryktet spiller

Arvid Lund kom til Brønnøysund fra Vega i 1972 for å begynne på gymnaset. Det tok ikke lang tid før han etablerte seg på seniorlaget som 16-17 åring.

Juryen mener vegværingen kunne nådd veldig langt med fotballen.

— Arvid Lund var en spiller som hele tiden overrasket forsvarsspillerne. Han hadde et driv med ballen som var helt fenomenalt. Motstandere var livredde når Lund utfordret dem, for da visste de hva som kom. Han kunne blitt en veldig stor fotballspiller i nasjonal målestokk.

Prisen henger høyt

Arvid Lund var en markant skikkelse på BIL i en tiårsperiode. Han har selv ikke oversikt over hvor mange mål han scoret, men forteller at det ble mange nettkjenninger for blåtrøyene. Selv er han ydmyk og stolt over utmerkelsen.

— Jeg anser ikke meg selv som tidenes BIL-spiller, men det er en stor ære å få utmerkelsen. Det vil selvfølgelig være forskjellige vurderinger rundt en slik kåring, men det var en kompetent jury, det gjør at det henger ekstra høyt, sier tidenes beste BIL-spiller.