Siste: Kl. 19.13 melder TTS at sambandet Tjøtta-Forvik går som normalt igjen.

"Finmarken" valgte å ikke legge til i Brønnøysund i dag. Det lyktes ikke BAnett å komme i kontakt med mannskapet på hurtigruten, men det er nærliggende å tro at det er været som gjorde at de gikk forbi. Kl. 16.00 blåste det liten kuling fra sørvest både ved Brønnøysund lufthavn og ved Vallsjøen på Vega. Ekstremvarselet som er sendt ut for strekningen Rørvik-Sandnessjøen sier at sørlig stiv kuling vil dreie tii vestlig stiv kuling i kveld.

Se "Finnmarken" på skipstrafikken.

TTS meldte at de kansellerte avgangene fra Brønnøysund klokken 17.20 og fra Rørøy 18.05 med hurtigbåten på grunn av dårlig vær. På grunn av været som har kommet i løpet av ettermiddag kansellerer TTS også anløpene av Tro på Tjøtta- Forvik-sambandet resten av dagen. Det melder selskapet i en sms.

I Mosjøen har politiet gått ut med advarsel til båteiere: På grunn av den sterke vinden skal det være fare for at flere båter på hengere kan velte.

"I småbåthavna har vind skapt trøbbel for 3 småbåter som ligger lagret på land. En har veltet," skrev politiet på twitter.