Etter at fristen for å søke seg kvalifisert til å bygge nye kontorlokaler for Brønnøysundregistrene gikk ut tirsdag 20. juni, har fem tilbydere meldt sin interesse melder Brønnøysundregistrene.

- Vi er svært fornøyd med at så mange ønsker å tilby oss lokaler. Nå skal vi gjennomgå søknadene for å se om alle kvalifikasjonskravene er oppfylt. Vi ønsker å invitere minimum tre kvalifiserte søkere til å levere tilbud, sier kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo.

Tilbudsfristen er satt til 16. august.

Disse har levert søknad:

1. Thon Hotellbygg AS

Eies av Thon Eiendomsdrift AS. Olav Thon er styreleder i dette selskapet som driver med utleie av egen eller leid eiendom. I 2015 hadde Thon Thotellbygg AS et resultat før skatt på 260,7 millioner kroner.

2. Søren Nielsen AS

Dette er eieren av bygget som leier ut til Brønnøysundregistrene i sentrum og Jon Chr. Syvertsen er styreleder. I 2016 hadde Søren Nielsen AS et resultat før skatt på 12,2 millioner kroner.

3. Moment Eiendom AS

Dette er et oslobasert firma med Atle Strøm som styreleder. Selskapet driver med megling av næringseiendom, samt leietakerbistand og rådgivning.  I 2015 hadde selskapet et resultat før skatt på 4,2 millioner kroner.

4. Clemens Eiendom AS og Ferd Eiendom AS i fellesskap.

Clemens Eiendom AS er et heleid datterselskap av Opplysningsvesenets Fond (Ovf). Selskapet er opprettet for å drive kommersiell eiendomsutvikling. Styreleder er Ole-Wilhelm Meyer som også er direktør i Opplysningsvesenets fond. I 2015 hadde selskapet et negativt resultat etter skatt på 12,2 millioner kroner.

Ferd Eiendom AS holder til i Bærum og er et familieeid norsk investeringsselskap som satser på verdiskapende eierskap i virksomheter og finansielle investeringer. Ferd eies av Johan H. Andresen med familie. Selskapet har siden 2004 hatt et uavhengig styre og Tom Erik Myrland er styreleder. Selskapet hadde et resultat før skatt i 2015 på 108,2 millioner kroner.

5. HENT AS og AB Invest AS i fellesskap

HENT AS har sitt hovedkontor i Trondheim, med avdelingskontorer flere steder i landet. HENT AS startet for tre uker siden byggingen av det nye verdensarvsenteret på Vega. HENT AS har levert en rekke store byggeprosjekter til både offentlige og private utbyggere over hele landet. Styreleder er Helge Midttun og resultat før skatt i 2016 var 233,5 millioner kroner.

AB Invest AS er et eiendomskonsern eies av far og sønn Arthur og Anders Buchardt. Styreleder er Anders Buchardt og i 2016 var resultat før skatt 84,2 millioner kroner.