- Vi ser ikke behovet. Kunstgressbanene rundt idrettshallen dekker våre behov, sier oppmann og styremedlem i BIL, Arne Robert Hartvigsen.

Ødelagt av hærverk

Brønnøysunds Avis skrev i 2013 om hærverk som ble gjort på gressbanen. Siden da har banen ikke vært brukt til organisert idrett. Det er først i år at gresset har fått vokse fritt, siden 2013 har banen blitt klipt, men kun vært brukt til uorganiserte aktiviteter.

- Hærverket gjorde banen ubrukelig for organisert idrett. Så vidt jeg vet har det ikke blitt spilt noen kamper siden den gang. Hvis det skal bli aktuelt med en gjenåpning må det gjøres omfattende arbeid med selve underlaget. Det trengs både renovering og drenering om gressbanen skal bli like god som før. Slik situasjonen er nå ser vi ikke behov for det, sier Hartvigsen.

Savnet

Gressbanen har gjennom mange år vært et samlingssted for barn og ungdommer. Flere av BILs lag har tidligere hatt banen som hjemmearena på sommerhalvåret. Brønnøysunds Avis har fått inn flere tips om den gjengrodde banen. De BA har snakket med har gitt utrykk for at de ønsker en renovering av feltet.