Fredag ettermiddag ble det kjent at Søren Nielsen AS vant konkurransen om å bygge det nye bygget for Brønnøysundregistrene. Dermed fortsetter selskapet å leie ut lokaler til den statlige etaten på kaia i Brønnøysund med innflytting i nybygg fra seinhøsten 2020.

– Flott bygg

Lørdag ettermiddag var tidligere registeransatt Unni Antonsen og Aase Grønli sammen med venner på Rustikk på Havnesenteret. De hadde alle fått med seg nyheten om Brønnøysundregistrene.

– Det kommer til å bli veldig flott på kaia og jeg synes det er veldig fint, sier Antonsen.

– Dette kommer til å se veldig fint ut under innseilingen til Brønnøysund, mener Bente Flostrand.

De studerer skissen av bygget og biter seg merke i både høyden og fasaden som består av mye glass.

– Det blir sju etasjer høyt, sier Inger Vikrem Johansen og teller etasjene på skissen som ligger foran henne. – Det gjør at bygget vises utrolig godt. Kjempefint, konstaterer Johansen.

Brønnøysundregistrene på kaikanten har blitt bygget på flere ganger siden oppstarten i 1981. Nå blir det helt nytt bygg.

Tidligere ansatte

I 1980 ble det første registeret, Løsøreregisteret, etablert. Den gangen hadde virksomheten 14 ansatte, var en del av Brønnøy Sorenskriverembete og underlagt Justisdepartementet. I 1988 ble Brønnøysundregistrene skilt ut som egen statlig forvaltningsetat. Samme år erstattet Foretaksregisteret de 96 handelsregistrene i landet. Dette ble et landsomfattende register over foretakene i Norge. Etter dette har det blitt stadig flere register og det har vært stort behov for større og større lokaler. Det eksisterende bygget på kaikanten har blitt bygget på flere ganger. I dag forvalter og driver Brønnøysundregistrene 17 av landets viktigste registre og har over 550 ansatte.

Aase Grønli (t.v.) og Unni Antonsen begynte å jobbe ved Brønnøysundregistrene i 1981. Etter 23 år sluttet de begge to, og de gleder seg over at deres gamle kolleger nå får nytt bygg.

– Vi begynte å jobbe på registrene i 1981, forteller Antonsen og Grønli. De jobbet begge to for den statlige etaten i 23 år før de ga seg.

– Hva synes dere om at de ansatte nå får et helt nytt bygg?

– Jeg synes det er fantastisk og jeg gleder meg til å se hvordan det vil se ut til slutt, sier Grønli.

De ser også frem til selve byggeprosessen.

– Det er veldig bra at det blir en fantastisk bygning, men også at det er masse som skjer. Jeg håper dette vil gi mye ringvirkninger i lokalsamfunnet og at lokale leverandører kommer inn, sier Unni Antonsen og før gehør av resten av gjengen rundt kafébordet.