Georg Fossheim mener at TTS skylder ham og kona Ros-Mari en unnskyldning etter oppførselen til busselskapets sjåfør ved sykehuset i Sandnessjøen 14. januar i år.  Ekteparet har sendt Brønnøysunds Avis et leserbrev om det som skjedde den dagen.

Spurte sjåføren

Hun hadde vært til operasjon ved sykehuset, og uforutsatte ting hadde ført til at det ble tidsnød for å rekke bussen til Brønnøysund, som har avgangstid 14.25 fra sykehuset.

-  Jeg stilte meg i køen og da det var min tur spurte jeg høflig om bussen kunne vente til 14.30 på grunn av tidsnød hos oss. Klokka var da 14.22 men fikk kontant svar: "ikke faen". Det var en hel del passasjerer som hørte dette, skriver Fossheim.

- Vi møtte opp ved bussholdeplass kl 14.30 men da var bussen kjørt, samme buss sto ved ankomst til Tjøtta i 8 minutter før den kjørte ombord på fergen, dette er bekreftet av en kollega av busssjåføren. Vi fikk dra fra Sandnessjøen kl 17.00 ( 2,5 timer senere ), en ubehagelig ventetid ved bussens holdeplass i et åpent leskur i bitende kulde fra nord. Det ble sen kveld før vi var tilbake på Toft.

- Vi tror at TTS´ bussledelse bør ta saken alvorlig , slik at slike ting ikke gjentar seg flere ganger. Deres bedrift er totalt avhengig av oss som er passasjerer både på land og sjø, så se til at førere både på sjø/land/luften utfører sitt arbeid på en skikkelig og høflig måte, slik at bedriften skal klare denne oppgaven. Min kone og meg som hadde denne lite hygglige opplevelsen forlanger at vedkommende sjåfør som kjørte denne bussruten den 14.01.16 ber om unnskyldning og ikke bare kommer med en beklagelse , det holder ikke, skriver Fossheim.

- Bannet ikke

BAnett har snakket med bussjåføren som kjørte denne dagen. Han aviser å ha brukt bannskap.

- Det er noe jeg aldri bruker å gjøre. Jeg sa "Nei, fanken, det kan jeg ikke gjøre, for da blir klokken fem over halv, og da rekker jeg ikke ferja på Tjøtta. Jeg har passasjerer som skal rekke båt til Vega, og ruta går helt til Vennesund, hvor noen også skal rekke en ferje, så det er ikke mye å gå på. Jeg kan vente til halv tre, men ikke lenger. Det er lite å gå på, ikke minst vinterstid. Hadde det vært siste buss, så hadde det vært annerledes.

- Du avviser at du bannet?

- Jeg "Nei, fanken" - det er en uvane jeg har - "..det kan jeg ikke gjøre, for da rekker jeg ikke ferja, sier sjåføren.