TTS har satt inn flere ferjer i Tjøttabassenget for å øke kapasiteten mens man venter på nyferja «Hornstind», som fortsatt klargjøres i Sandnessjøen. Den skulle etter planen komme i trafikk fredag, men torsdag morgen opplyser driftssjef Jarle Rodahl i TTS til BAnett at «Hornstind» ikke kommer i drift i morgen.

Siste: Det er satt opp en ekstra avgang på Tjøtta-Forvik torsdag, med avgang fra Tjøtta cirka 18.20 og Forvik cirka 19.10.

- Vi skynder oss sakte. Sikkerheten vil alltid være det viktigste, sier Rodahl.

TTS vil komme tilbake med mer informasjon om hvordan situasjonen avhjelpes i løpet av dagen.

For å avhjelpe situasjonen i Tjøtta-Forvik-sambandet har TTS leid inn MF Vågan fram til MF Hornstind er klar.

- Vi har nå fått på plass mannskap og er glad for at noen av har sagt seg villig til å jobbe i ferien sin, sier Rodahl.

MF Vågan, som eies av Torghatten Nord, seiler i dag på tur sørover. Rodahl anslår at MF Vågan ankommer Sandnessjøen i løpet av ettermiddag/kvelden.

MF Vågan settes inn i sambandet Tjøtta – Forvik fra fredag formiddag. Det betyr at det er tre ferger som går i dette sambandet både fredag og lørdag: MF Kjella, MF Bogøy og MF Vågan.

TTS har også satt inn hverdagsruter på dette sambandet hele helga, slik at det blir flere avganger, sier Rodahl.  MF Bogøy returnerer nordover etter endt oppdrag lørdag kveld.

Sommerruta mellom Brensholmen i Tromsø og Botnhamn på Senja har ifølge Nordlys vært "sprengt", noe som har ført til at passasjerer har stått igjen på ferjeleiet ved mange tilfeller. Troms fylkestrafikk ville gjøre noe med dette før sommeren 2017 - i form av en større ferje.

Nå har imidlertid innsettingen av ferja bydd på problemer. Det viser seg at ferja som skulle settes inn - MF Vågan - er for stor for ferjeleiet, eller som driftssjef i Torghatten Nord, Bendix Klykken, sier:

- Ferjeleiet er blitt for lite for ferja.

Følg skipstrafikken her.