- Det blir en kul oppgave. Manchester United var min favorittklubb som barn, sier Atle Røsseland om sin nye jobb.

Unik mulighet

Sømnaværingen har studert fotballvitenskap i Liverpool. Ved siden av studiene har han jobbet for engelske storklubber som Liverpool, Wigan, Burnley og nå Manchester United. Han har spesialisert seg på grafiske analyser, og nå skal han videreformidle manager Jose Mourinhos budskap til United-stjernene.

- Jeg hadde jobb i Burnley da telefonen ringte fra Manchester United. Når en slik mulighet byr seg frem må man gripe den. I England har man nærmest flytende kontrakter, noe som gjør det mulig å skifte jobb hurtig. Denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg, sier Røsseland.

Skal Jobbe med stjernene

Røsseland skal jobbe med grafisk analyse innad i klubben. Han jobbet for akademiet i Liverpool, men i Wigan og Burnley hadde han direkte kontakt med hovedtrenerne. Han er derimot usikker på om han skal jobbe tett med Manchester Uniteds trener-profil.

- I en klubb som Manchester United blir man én av mange. Jeg vet ikke hvor mye jeg skal jobbe med Mourinho, men jeg kommer sikkert til å møte på han av og til. Jeg skal tross alt lage grafiske framstillinger av budskapet hans, så noen møter blir det sikkert.

Skolen fremdeles viktigst

Han har nettopp startet i sin nye stilling. Ved siden av jobben skal han skal han jobbe med masteroppgaven på Universitetet i Chester.

- Det blir mye å henge fingrene i framover. Masteren er førsteprioritet, selv om jeg skal jobbe for United. Det er en hard bransje og en god utdanning kan være viktig å ha med seg. Hvis det blir trått med jobber innen fotballen kan jeg forhåpentligvis undervise på universitetet, sier Røsseland.

Nå starter sømnaværingen arbeidet med å forberede de ferske Europa League-vinnerne til en ny Premier League-sesong.