75 minutter MS

75 minutter MS "Nordkapp" blir første hurtigrute som skal ligge fra 15.45 til 17 i Brønnøysund. Foto: Glenn Anders Hermstad

Kommer tidligere - ligger lenger

MS "Nordkapp" ligger 75 minutter for første, men ikke siste, gang.

I dag er nemlig første ankomst for sørgående hurtigrute i det nye seilingsmønsteret Hurtigruten har innført. MS "Nordkapp" skal ankomme Brønnøysund klokken 15.45 og går videre mot Rørvik klokken 17.

- Dette er det nye, varige seilingsmønsteret for Hurtigruten. Tidligere har ikke Brønnøysund hatt en fast ankomsttid, det har bare vært avgang klokken 17. Dette har medført en liggetid på 45 minutter til en time. Nå blir det altså 75 minutter fast, opplyser kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten.

Dette gjør Hurtigruten som et ledd i en utvidet satsing på Helgeland.

- Vi må ha en fast ankomst og avgang fordi vi har lyst til å gjøre mer på Helgeland. Tidligere har vi hatt mange, men korte, stopp på Helgeland og nå vil vi konsentrere oss mer om ett stopp på Helgeland, som i Lofoten der vi stopper lengre i Svolvær, sier Norum.

Den utvidede liggetiden skal benyttes til utflukter i og rundt Brønnøysund. I dag skal en gruppe turister få en guidet tur ut til Norsk Havbrukssenter på Toft. Dette har ikke vært mulig tidligere på grunn av for kort, og uforutsigbar, liggetid.

- Vi begynner med lakseutflukten til Toft, og så planlegger vi flere forskjellige opplevelser etter hvert.

- Vi håper dette kommer hele Helgeland til gode. I samarbeid med Destinasjon Helgeland tilbyr vi nå et produkt som kalles Passport Helgeland, som gir folk muligheten til å ta del i flere forskjellige opplevelser på landsiden på Helgeland over flere dager, sier Norum.

Følg MS "Nordkapp" på vei inn mot Brønnøysund på BAnetts skipstrafikk.

Se skipet ved kai på webkameraet.

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

Fylket foreslår å legge ned TIP i Brønnøysund

- Fylkets forslag er bygget på feil fakta

Alf Einar Graven og Kristian Warholm fra Sør-Helgeland Opplæringskontor kjenner seg ikke igjen i høringsdokumentets beskrivelse.

De reiste fra Dønna til alternativmessa i Vennesund

Det var ikke de helt store besøkstallene under årets Olavskilden alternativmesse i Vennesund, men de som besøkte messen var fornøyde.

Sømna ga ny tillatelse til myrdyrking

Landbruksdepartementet vil hindre klimautslipp og nedlegge forbud mot myrdyrking.