Ny mann Anders Karlsson er teknisk sjef på Vega, men på fredag og lørdag skal han gjøre sitt beste for å synge som Sting, Phil Collins, Peter Gabriel og Paul Simon. (Foto: BMK)

Ny mann Anders Karlsson er teknisk sjef på Vega, men på fredag og lørdag skal han gjøre sitt beste for å synge som Sting, Phil Collins, Peter Gabriel og Paul Simon. Foto: BMK

Klare Solist Anders Karlsson, solist Stig Angel Benjaminsen, Siv Aglen fra koret, Kai Andrè Mortensen fra Vega Hornmusikk og dirigent Hans Kristian Edvardsen fra BMK lover mye god musikk for publikum. (Foto: BMK)

Klare Solist Anders Karlsson, solist Stig Angel Benjaminsen, Siv Aglen fra koret, Kai Andrè Mortensen fra Vega Hornmusikk og dirigent Hans Kristian Edvardsen fra BMK lover mye god musikk for publikum. Foto: BMK

Øver Onsdag gjennomførte ensemblet en av de siste gjennomføringene før konsertene fredag og lørdag. Dirigent Hans Kristian Edvardsen var fornøyd med alle involverte.

Øver Onsdag gjennomførte ensemblet en av de siste gjennomføringene før konsertene fredag og lørdag. Dirigent Hans Kristian Edvardsen var fornøyd med alle involverte.

Kompband Ensemblet har selvfølgelig et band å støtte seg på. Her er Vidar Anfinsen og Torkel Buarøy i sving.

Kompband Ensemblet har selvfølgelig et band å støtte seg på. Her er Vidar Anfinsen og Torkel Buarøy i sving.

1 / 4

Klar med mange musikalske gullkorn

Dirigent Hans Kristian Edvardsen og hans ensemble gleder seg til å levere tributekonserten "Fields of Gold" til befolkingen i Brønnøysund og på Vega fredag og lørdag.

Konserten består av 16-17 låter fra artistene Sting, Phil Collins, Paul Simon og Peter Gabriel. En kvartett man skulle tro er kjent for de aller fleste som hadde radio eller kasettspiller på 80-tallet.

Ensembelet som skal gjennomføre konserten består av Brønnøysund Musikkorps, Vega Hornmusikk, et kor på åtte personer og to solister. Dirigent Hans Kristian Edvardsen opplyser at orkesteret har øvet både hver for seg og sammen helt siden januar. Han var fornøyd etter en samlet gjennomføring av programmet på onsdag.

- Vi er kjempeklare! Jeg synes det låt bra, og alle er beredt for oppgaven, fastlår Edvardsen.

Stig Angel Benjaminsen og Anders Karlsson har fått jobben med å lede an orkesteret på 65-70 personer som solister. Edvardsen er svært fornøyd med sine  lagkapteiner.

- Stig Angel er jo et kjent fjes for de fleste, og man vet hva han står for. Han er enormt dyktig, sier dirigenten.

- Anders Karlsson er på den andre siden helt ukjent. Men han er spennende, og har for meg vært en utrolig positiv overraskelse. Han synger kjempefint, med en særegen stemme som kler låtene.

Karlsson har blant annet fått oppgaven med å synge tittelsporet "Fields ogf Gold" av Sting og "50 Ways to Leave Youre Lover" av Paul Simon.

- Siv Aglen fra vårt håndplukkede kor skal også være med og synge duett på en av låtene, avslører Edvardsen.

Han mener konserten vil gi et bra tverrsnitt av musikken til de fire legendariske artistene konserten hyller.

- Men det vil selvfølgelig være låter man savner fra hver av artistene. Det garanterer jeg. Men slik er det bare. Når man skal velge låter hos slike karer, så er det snakk om å begrense seg. De har en helt utrolig produksjon, og det er jo den ene perlen etter den andre.

Men Edvardsen har heller ingen tvil om at konserten vil glede publikum.

- Dette er veldig fin og symfonisk musikk, som passer godt til et stort ensemble. Dette blir sykt bra, lover Fields of Gold-sjefen.

Konserten gjennomføres på samfunnshuset i Brønnøysund på fredag og i samme hus på Vega på lørdag.

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

Hulder på Kulturminnemarsj

Et førti-talls deltagere trosset været på Sund, og møtte huldra i dag

Familiedag på Nevernes i perfekt sommervær

Værgudene var i strålende humør og cirka 500 store og små var innom da senteret for kystkultur på Nevernes arrangerte familiedag.

Møttes igjen etter 50 år

Tvillingene Jonny og Anders Vestvik var i dag tilbake i Sømna kirke hvor de ble konfirmert for femti år siden.

Huldre på Sund

Et førti-talls deltagere trosset været, og møtte huldra på kulturminnemarsj.

Tordenbyger etter gårsdagens solfest

Løftet om tyve grader og sol er nå blitt til regnbyger, torden og synkende temperatur.

Årets Sørbøgdfestival lokket mer enn 500 ut på stranda ved Eidem

Rekordmange tok turen til Eidem i år, noen benyttet anledningen til å «Ta sjansen».

Velfjorddagene har begynt

I strålende solskinn startet Velfjorddagan på lørdag med trimturen Aungrenda rundt.