Tips oss

Satser på gårdsmat

Med gårdsmat av beste kvalitet, arrangerer Cenit det første lokale matmarkedet. - Første salgsdag blir i Vik, sier Margith Moen og Marit Knoph.
Med velfylte boder av krydder, ost, storfekjøtt, kjøttkaker og flere typer lefser, bare for å nevne noen sorter, ønsker gårdskjærringene i Cenit velkommen til Vik sentrum 28. mai.

Bare hjemmelagetI går presenterte Margith Moen og Marit Knoph, som er to av årdskjærringene i Cenit, hvilke produkter de nå kan tilby. - Og alle produktene har det til felles at de er produsert i godkjente lokaler, sier Moen som selv videreforedler kjøtt av storfe. Marit Knoph driver Gjerdet Mat i Bindal, og har spesialisert seg på å lage ost av kumelk. - Også Ånes Ysteri er med i Cenit, fortsetter Moen som håper at flere som driver med gårdsbruk vil satse på såkalt småskale matproduksjon.- Når det gjelder priser på våre produkter, er vi også konkurransedyktige. Men det viktigste er vel at det som kjøpes er av beste kvalitet, fortsetter Moen som minner om at slike produkter har sporbarhet. Gårdskjærringene vil i løpet av sommeren dukke opp både i Brønnøysund og på Terråk.- Vi ønsker å tilby våre produkter under arrangement. Men selvfølgelig kan man ta kontakt med de gårdene hvor det foregår produksjon, sier Knoph som sammen med Moen roser Sømna kommune for den hjelp de har fått.- Få også med at Kompass i Sømna og landbrukskontoret har vært til uvurderlig hjelp, sier Knoph .
Mer å lese på BAnett:
(Foto: VIDAR FAGERLAND)

Foto: VIDAR FAGERLAND

Siste nyheter

Bekymret etter politimøte

-I verste fall blir vi sittende igjen med tre politikontor på Helgeland.

Vil ha tilleggsutredning

Brønnøy næringsforum vil ha utredet indirekte virkninger av bedre forbindelser mellom Brønnøysund og Sandnessjøen.

Politiet melder om reinflytting

Reinflytting langs veien dette døgnet.

Bekymret etter politimøte

- I verste fall blir vi sittende igjen med tre politikontor på Helgeland.

Tok tolv syndere

Storfangst for politiet i Brønnøysund.

Minner om maraton-frist

Arrangøren ber spesielt løpskarusell-deltakerne være obs.

Har meldt seg ut av Sømna Senterparti

Wenche Stuvland Knygh er fristilt ut perioden.

Roots 2015

Morten Abel kommer

Avrunder torsdagen.