Tips oss

Satser på gårdsmat

Med gårdsmat av beste kvalitet, arrangerer Cenit det første lokale matmarkedet. - Første salgsdag blir i Vik, sier Margith Moen og Marit Knoph.
Med velfylte boder av krydder, ost, storfekjøtt, kjøttkaker og flere typer lefser, bare for å nevne noen sorter, ønsker gårdskjærringene i Cenit velkommen til Vik sentrum 28. mai.

Bare hjemmelagetI går presenterte Margith Moen og Marit Knoph, som er to av årdskjærringene i Cenit, hvilke produkter de nå kan tilby. - Og alle produktene har det til felles at de er produsert i godkjente lokaler, sier Moen som selv videreforedler kjøtt av storfe. Marit Knoph driver Gjerdet Mat i Bindal, og har spesialisert seg på å lage ost av kumelk. - Også Ånes Ysteri er med i Cenit, fortsetter Moen som håper at flere som driver med gårdsbruk vil satse på såkalt småskale matproduksjon.- Når det gjelder priser på våre produkter, er vi også konkurransedyktige. Men det viktigste er vel at det som kjøpes er av beste kvalitet, fortsetter Moen som minner om at slike produkter har sporbarhet. Gårdskjærringene vil i løpet av sommeren dukke opp både i Brønnøysund og på Terråk.- Vi ønsker å tilby våre produkter under arrangement. Men selvfølgelig kan man ta kontakt med de gårdene hvor det foregår produksjon, sier Knoph som sammen med Moen roser Sømna kommune for den hjelp de har fått.- Få også med at Kompass i Sømna og landbrukskontoret har vært til uvurderlig hjelp, sier Knoph .
(Foto: VIDAR FAGERLAND)

Foto: VIDAR FAGERLAND

Siste nyheter

Misfornøyd med prosesser

Bindal SV med interpellasjon

Sykler 1000 km hjem

Oljearbeidere tråkker til.

Ufrivillig busstopp

Girtrøbbel i rundkjøringen.

Misfornøyd med prosesser

Bindal SV med interpellasjon

Sykler 1000 km hjem

Oljearbeidere tråkker til.

Her stoppet bussen

Girtrøbbel i rundkjøringen.

Legger ned butikken

Konkylien blir messe- og nettbutikk.

Oslo-fly kansellert

Teknisk trøbbel for Widerøe.

Åtteåring sendte brev til kommunen

Ber kommunen skilte Igerøy-veien

Kan bli apotekstreik

Brudd i tarifforhandlingene.

Fyller 50 på fredag

Se hvem som fyller år denne uken.

– Helt ekstremt

Stor respons på VG-lista-stunt.