Satser på gårdsmat

Med gårdsmat av beste kvalitet, arrangerer Cenit det første lokale matmarkedet. - Første salgsdag blir i Vik, sier Margith Moen og Marit Knoph.
Med velfylte boder av krydder, ost, storfekjøtt, kjøttkaker og flere typer lefser, bare for å nevne noen sorter, ønsker gårdskjærringene i Cenit velkommen til Vik sentrum 28. mai.

Bare hjemmelagetI går presenterte Margith Moen og Marit Knoph, som er to av årdskjærringene i Cenit, hvilke produkter de nå kan tilby. - Og alle produktene har det til felles at de er produsert i godkjente lokaler, sier Moen som selv videreforedler kjøtt av storfe. Marit Knoph driver Gjerdet Mat i Bindal, og har spesialisert seg på å lage ost av kumelk. - Også Ånes Ysteri er med i Cenit, fortsetter Moen som håper at flere som driver med gårdsbruk vil satse på såkalt småskale matproduksjon.- Når det gjelder priser på våre produkter, er vi også konkurransedyktige. Men det viktigste er vel at det som kjøpes er av beste kvalitet, fortsetter Moen som minner om at slike produkter har sporbarhet. Gårdskjærringene vil i løpet av sommeren dukke opp både i Brønnøysund og på Terråk.- Vi ønsker å tilby våre produkter under arrangement. Men selvfølgelig kan man ta kontakt med de gårdene hvor det foregår produksjon, sier Knoph som sammen med Moen roser Sømna kommune for den hjelp de har fått.- Få også med at Kompass i Sømna og landbrukskontoret har vært til uvurderlig hjelp, sier Knoph .
Mer å lese på BAnett:
(Foto: VIDAR FAGERLAND)

Foto: VIDAR FAGERLAND

Leses nå:
Siste nyheter

Stortinget utsetter DAB-behandling

Vil ha forsikringer fra fire statsråder først.

Lokale frisører protesterer mot nedlegging

Vil berge Design og håndverk-linjen i Brønnøysund.

Frisører protesterer mot nedlegging av vgs-linje

Får drahjelp fra Utdanningsforbundet, som mener fylkespolitiker fra Brønnøy forskjellsbehandler.

Stortinget utsetter DAB-behandling

Vil ha forsikringer fra fire statsråder først.

Fredrik er en del av den harde kjernen i HV12

Familiehund eller tjenestehund? For Løytnant Fredrik Johansen er svaret begge deler.

Nytt OBS-varsel

Nordland får sterk vind fra tirsdag ettermiddag.

Frisør-opprop berget Narvik fra kuttliste

Men Brønnøy VG1 design og håndverk er fortsatt nedleggingstruet.

Nordland frir til Troms

Nordland og Troms kan bli ett. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll på frierferd