- All trafikk er oppe og går igjen, opplyste  Telenors informasjonssjef Kristine Meek til BAnett klokken 16.49.

Slik var den opprinnelige saken:

Mandag ble fiberkabelen for internett til Vevelstad kuttet da "Godfjord" ble satt på land ved Kalvhylla etter grunnstøtingen. Dermed gikk alle bredbåndstilkoblingene ned.

Kommunen har fått opp en midlertidig løsning.

- Vi kjører nå over 3G-nettet. Jeg fikk koblet oss opp i 22.30-tiden onsdag kveld. Så nå er rådhuset, legekontoret, skolen og barnehagen oppe og går. Det eneste som gjenstår er sykehjemmet og tilgang opå sikker sone der. Det håper jeg å få koblet opp i løpet av kvelden eller i morgen, sier kontormedarbeider Hans Aspvik.

De øvrige abbonentene som er avhengig av Telenors fiberkabel må belage seg på samme løsning, eller være "offline". Men ikke lenge.

- Vi har funnet ut at hele kabelen må skiftes. Kabelbåten "Nordkabel" er på stedet og en ny 5,5 km lang sjøkabel mellom Kalhyllodden og Mindland vil bli lagt i løpet av ettermiddagen, kvelden og natten. Forhåpentligvis vil vi klare få inn tjenestene i løpet av morgendagen, sa Telenors informasjonssjef Kristine Meek torsdag ettermiddag.

Meek melder sent torsdag kveld at kabelskipet har lagt ny kabel, og at arbeidet med å skjøte fiberen ville begynne tidlig på morgenen fredag.