Tidligere i år søkte den nyetablerte bedriften Bindalsbruket AS til Innovasjon Norge om midler for oppstart av ny dørproduksjon i Brukstomta næringspark. Innovasjon Norge Nordland fattet et vedtak lokalt om at saken skulle sendes videre til Innovasjon Norges kredittdirektør.

Direktør Karsten Nestvold i Innovasjon Norge Nordland opplyste da at et svar skulle foreligge etter ferien.

I en pressemelding har fylkesråd for næring, Arve Knutsen, fokus på dette. Han ser optimistisk  på initiativet, og håper at Innovasjon Norge får dette på plass nå for det har tatt lang tid.

Jobbet i lengre tid

-Jeg håper at det er mulig å oppnå finansiering gjennom en samordnet pakke hvor lnnovasjon Norge, Bindal kommune og Bindal utvikling AS bidrar sammen, sier fylkesråd for næring Arve Knutsen (KrF).

- Bindalsbruket AS hadde en meget stabil og lønnsom drift i over 25 år og ble en meget solid bedrift som hele perioden fram til ca. 2002 hadde ca. 120 årsverk. Problemer med lønnsomhet veltet til slutt bedriften.

- Kommunen tok initiativ til å få i gang ny trevareproduksjon våren 2014. Dette endte opp med at 4 tidligere ansatte så på mulighetene. lnitiativtakerne bak Bindalsbruket AS har i lengre tid jobbet for å få i gang ny trevareproduksjon.

Ventet lenge på svar

Han påpeker også at det i denne sammenhengen er gjennomført en forstudie.

- Det er også gjennomført et forprosjekt som vi nå er i avslutningen på. Det som gjenstår før vi kan trykke på startknappen er å få på plass nødvendig finansiering, sier Knutsen.

Bindalsbruket AS har jobbet med å øke aksjekapitalen.

-Deres mål er samlet aksjekapital på 2,0 mill, som jeg tror de klarer å få realisert, sier næringsråden.

Han opplyser til BA-nett at nå haster det med å få en avgjørelse på dette.

- Et engasjement som kommer nedenfra skal man ikke tulle med. Jeg har trua på dette, og nå må Innovasjon Norge få dette på plass, oppfordrer fylkesråd Arve Knutsen.