Partiet Feministisk Initiativ ble grunnlagt i Sverige i 2004, for å fronte kvinnerettigheter, likestilling og anti-diskriminerings-lovgivning. Det er opprettet flere lokallag i Norge siden den gang.

Sømnaværing på laget

Søndag ble ungdomsgrenen av partiet, Unge Feminister, offisielt opprettet i Oslo med et oppstartsmøte og etablering av et styre. Dette ble feiret med konserter og fest på Skuret i Oslo.

Sømnaværingen Marius Strøm Pettersen er prosjektleder for arrangement både for Feministisk Initiativ og Unge Feminister. Han jobber til daglig med tilstelninger.

- Vi arrangerer blant annet Eldorado-uker, der vi tar opp ulike temaer med debatter, ser filmer og prøver å forme politikken vår. Vi kjører hele tiden arrangementer for medlemmene, slik at de kan bli kjent med partiet.

Da partiet henvendte seg til Pettersen, som blant annet arrangerte 22. juli-minnemarkering i Brønnøysund i 2011, måtte han ha litt betenkningstid.

- Det handler om politikk, og jeg kunne like gjerne jobbet for andre partier. Men jeg støtter FI også politisk, og dermed var det greit å jobbe for dem, sier Pettersen.

Fornøyd med fest

FI har et hovedmål om å jobbe for likestilling for alle i hele Oslo.

- En av de viktigste sakene nå er å få til helsestasjon for lesbiske, homofile, transepersoner og andre i Oslo, sier Pettersen.

Under søndagens festligheter var Pettersen med og sørget for at arrangementet gikk som det skulle.

- Det handler om å bli kjent. Noe av det kuleste som skjedde var selve oppstartsmøtet for Unge Feminister, sier Pettersen,

Nå er det to uker igjen til valget, og FI har en målsetning om å få inn én representant i bystyret i Oslo og én representant i Sagene.

- Vi har kommet ganske langt, etter å ha startet opp i mars. Vi har én prosents oppslutning nå. Vi ser at det kan bli vanskelig å nå målet, men jobber hardt for å få det til, sier Pettersen

En annen sømnaværing, Jenny Augusta Enge, deltok også på søndagens arrangement. Hun spilte for de frammøtte med bandet sitt.

- Det var kjempebra at hun kom. Det er ekstra artig at folk hjemmefra støtter opp. Vi var nærmest naboer i Sømna. Hun fra Sandvåg og jeg fra Stein, sier Pettersen, som skryter av sambygdingen:

- Det var helt fantastisk. Hun skaper kjempegod stemning. Folk digget det, og det gjorde jeg også. Jeg var stolt av å være fra Sømna og Stein.

Har tro på naboen

Enge er for tiden deltaker på Norske Talenter. Der hun gikk videre fra første runde.

- Jeg så henne på TV, og heier selvfølgelig på henne. Jeg har stor tro på Jenny. Hun har noe litt annerledes, og det trenger vi mer av, mener Pettersen.

Nå går han to hektiske uker i møte med valgkampinnspurt. Samtidig jobber 20-åringen for å få studieplass. Der har han valgt en annen retning.

- Jeg vil ta helse og oppvekstfag. Det er et mål for meg å kombinere teater og helse, og se hvilke verktøy fra de ulike feltene som fungerer i lag, sier Pettersen.