Nå oppfordrer opplæringskontoret bedriftene til en gjennomgang av mulighetene.

Det var under debatten mellom ordførerkandidatene under Torghattmessen  at John-Arne Warholm stilte spørsmål fra salen om lærlingesatsningen i Brønnøy.

– Ungdommen er fremtiden, og jeg tenker da spesielt på lærlingeordingen. Hvordan har ordførerkandidatene tenkt å tilrettelegge for lærlinger og lærlingeordningen, spurte Warholm.

– Det må vi gjøre gjennom dialog med bedriftene, og vi må samtidig være en pådriver i kommunen, svarte ordfører Johnny Hanssen (Ap),

Ved opplæringskontoret setter styreleder Kristian Warholm pris på at saken kommer opp på politisk dagsorden.

– I Sandnessjøen har de 180 lærlinger i kontrakt, mens vi ligger på 80 - 90 lærlinger. Hvorfor er det slik? spør Warholm og minner om at Sandnessjøen hadde opp mot 300 før nedgangen i offshorenæringen satte inn.

– Jeg ser ingen grunn til at vi lokalt ikke kan komme høyere opp og nærme oss antallet i Sandnessjøen. Næringslivet her har økt antall lærlinger, men jeg tror fortsatt det er et potensiale. Det er masse god og rimelig arbeidskraft i denne ordningen, sier Warholm.

Han oppfordrer nå lokale bedrifter til å se nærmere på om de har plass til flere.

– Vi gjorde en slik analyse i bedriften jeg jobber i, Slåttøy transport. Der fant vi at vi hadde mulighet til å ta inn ytterligere en eller to lærlinger. Jeg anbefaler bedrifter til å ha en dialog med opplæringskontoret og kartlegge mulighetsrommet som finnes, sier Warholm.