Nordland fylkeskommune innfører felles, gratis frokost for elevene på videregående skole som en prøveordning ut året.  Ferskt brød, godt pålegg og frukt skal være med å forebygge frafall og fremme god helse.

- Et sunt måltid mat er en god start på dagen, gir bedre konsentrasjon og vil bidra til bedre læring for ungdommene. Felles frokost er i tillegg relasjonsskapende og kan derfor gi effekt på frafall, sier fylkesråd for utdanning Grete Bang (Ap) i en pressemelding.

Rektor positiv

Brønnøysund videregående skole-rektor sier til Brønnøysunds Avis at han er positiv overfor tiltaket.

- Dette bidrar til å få ungdom på skolen, og så får de mat og næring i kroppen. Det kan bidra til å redusere frafall og til å yte mer.

- Når starter det i Brønnøysund?

- Nå skal vi hive oss rundt så fort som mulig, så vi har det på plass i løpet av neste uke.  Allerede i dag har vi gratis frokost for hybelboerne en dag i uken, så vi har noe erfaring på området, påpeker Myrvang.

Tre millioner

- Dette er et veldig konkret og målretta tiltak som vi håper kan gi elevene både mer trivsel, helse og gode forutsetninger for å lære, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Ingelin Noresjø (KrF).

Fylkesrådet har fått helhjertet støtte i saken fra SV og Senterpartiet i fylkestinget. Prøveordningen har en prislapp på litt i overkant av tre millioner kroner. Pengene er bevilget av fylkestinget i juni 2015 til tiltaksmidler til forbygging av frafall.

-Dette er ei god og viktig satsing som vil gjøre skolehverdagen bedre for elever i Nordland, sier fylkestingsrepresentant Marius Jøsevold  (SV) som får følge av Wilfred Nordlund i Senterpartiet.

- Elevene våre fortjener å få en slik god start på dagen. Ordningen vil motivere flere ungdommer til å prioritere frokost, et måltid mange dessverre dropper, sier han.