Det er idrettslagets leder John Helge Breivik som nå går ut med oppfordring til både den jevne innbygger og utøvere av kajakksporten om å melde seg på arrangementet som skal gå av stabelen kommende helg. Til nå skal det være så få påmeldte at idrettslaget står i fare for å måtte avlyse.

Til BAnett bekrefter Breivik at de vil avlyse hvis de ikke får flere påmeldinger, men at han føler seg trygg på at padlerne vil melde seg i dagene som kommer.

- Til nå er vi i underkant av ti, men jeg vet om flere som har tenkt å melde seg på, så jeg tror dette skal gå bra. Men oppfordringen min nå er at de som driver med kajakk på Vega og i Brønnøysund melder seg på løpet, sier Breivik.

Vega challenge 2015 er et testløp foran et større arrangement som planlegges til neste år. Der vil distansene bli betraktelig lenger, ettersom konkurransen da vil gå Vega rundt.

- Jeg anbefaler alle å melde seg på dette løpet så vi får testet ut og tatt i bruk det vi har av kunnskaper og logistikk, sier Breivik.

Han oppfordrer samtidig folk på Vega om å melde seg som frivillige til å hjelpe til med arrangementet.

- Det er desverre blitt slik at det er mer og mer vanskelig å få folk til å stille på dugnad. Men folk må huske på at vi gjør dette for hele Vega-samfunnet, ikke bare for idrettslaget. Dette skal bidra til å strekke ut sesongen, og målet er å skape en helg hvor det skal skje mye rundt løpet. Det er dessuten artig å være med, sier Breivik.

For den som ønsker å følge padlerne under konkurransen, er det flere gode publikumssteder man kan møte opp på. Padlerne kan velge mellom tre distanser på 30, 15 og 7 kilometer, der de tøffeste starter på Vegstein, padler til Sundsvold, snur og padler tilbake til Vegstein. Den mellomste etappen starter fra Sundsvold, mens den korteste starter fra Nes når feltet når dit.

- Man kan følge løpet fra flere steder. De padler gjennom Tangvika, og man kan følge dem langs Vallsjøen. De padler også gjennom Rorsundet, der man kan følge dem fra brua over til Gardsøya. Eller man kan se dem på Hongset, der de må under brua mellom Hongset og Forøy, foreslår Breivik.

Leder av IL. Vega, John Helge Breivik ber padlere melde seg på helgens race. Foto: Lillemor Hestvik