Fisket var det så som så med under årets fiskefestival i Åbygda. Likevel har et femtitalls mennesker funnet veien til festivalplassen på Strand.

Kun én fisk kvalifiserte til premiering. Heldigvis var det andre ting å ta seg til for de frammøtte.

De ble gjort klart til elghornkasting med entusiastiske deltakere i alle aldre. Kastene varierer fra knappe meteren til godt over femten i barneklassene, mens dagens lengst kast går bokstavelig talt til skogs når Sverre Nilsen drar til. Oppmålerne insisterer på at kastet er innenfor gyldig sektor, og fra langt inne i krattet oppgis lengden til 26,12 meter. Dagens lengste i herreklassen.

Med litt lokking av småskeptisk ungdom, hvorav den siste må fanges for å la seg overtale til å delta, klarer man å stable to lag til årets vannvolleyballkamp på beina. Ved festivalplassen er det en rolig kulp i elva, hvor badetemperaturen neppe er oppe i tosifret i sommer, men den ser riktig idyllisk ut i de stadig lengre solgløttene. Så jager dommer Ingulf Aune lagene uti til hver sin side av nettet som er spent opp i kulpen.

Det hvines og hyles, men dommeren er nådeløs, her skal spilles første lag til to sett á 15 poeng. Spillerne har vært for opptatte av den forestående prøvelsen til å finne navn til lagene, så dommer Aune gir vinnerne av første sett navnet «Frossenpinnan». Det andre laget forblir navnløst, men når det er deres tur til å spille på grunna, sørger de for å utlikne stillingen, slik at et tredje sett må spilles. Om spillerne har mistet kontakt med føttene, så har de det gøy ute i kaldtvannet. Tilskuerne morer seg dog mest.

De navnløse overrasker fra dypenden i det tredje settet, som blir en jevn affære, men til slutt haler de seieren i land med 15-13. Premien er den noe tvilsomme æren å måtte hoppe fra brua over Åelva til Strand. Tre av lagets spreke ungdommer tar utfordringen, og i tur og orden hopper de ut til tilskuernes fryd og avrunder dermed årets festival. Kaldt, til tider vått og dårlig med fisk, men med mye godt humør og god stemning ble også den trettifjerde utgaven en dag å minnes.

Les mer i tirsdagsavisa.