Rektor ved Brønnøysund videregående skole Kai Myrvang kunne se seg godt tilfreds med resultatet for årets skriftlig eksamen. I 14 av 18 fag ligger elevene enten på eller over fylkessnittet.

Positivt resultat

- Det svært positive med årets eksamen er at ingen strøk til sentralgitt skriftlig eksamen i programfag på VG3 studiespesialisering, og at ingen strøk i tverrfaglig eksamen på yrkesfag. På muntlig eksamener er vi også jevnt over tilfredse, med nesten ingen stryk og med svært sterke resultater for enkelte grupper, sier Myrvang.

I norsk skriftlig var det likevel noe mer stryk enn det BVS er vant med, ifølge Myrvang.

- Det er vi ikke tilfredse med. Det er også litt svakere resultater på enkelte realfag enn vanlig.

Gir ikke det fullstendige bildet

- Siden resultatene bestemmes av hvilke elever som trekkes ut, må en være forsiktig med å sammenlikne eksamensresultater i de enkelte fag med fylkesgjennomsnitt eller landsgjennomsnitt. Men det samlede bildet vil likevel si noe. Og resultatene over år vil også si noe. Det eneste faget som gir et godt helhetsbilde er norsk hovedmål. Der er alle elever på VG3 i hele landet oppe til samme eksamen. Vi vil uansett analysere årsaker til resultatene, enten de er gode eller ikke. Dette for å sikre god resultatkvalitet på skolens opplæring, opplyser Myrvang.

Elevene ved BVS greide å komme over fylkessnittet i 12 av de 18 eksamensdisiplinene.