Siste: I 19.30-tiden gikk TTS-ferja «Kjella» inn i det gamle ferjeleiet på Forvik. Det var 18 passasjerer og et mannskap på 5 ombord. Ingen kom til skade.

Ifølge TTS-direktør Stein Andre Herigstad-Olsen skyldes ulykken en såkalt «black out» på brua.

– Kapteinen forteller at båten fikk «black out», eller «dødt skip», da han var i ferd med å legge til. Det vil si at styre- og motorsystemet gikk i svart og han mistet all kontroll på båten, sier Herigstad-Olsen.

Ferja var da i ferd med å legge til.

– Den var fem-seks båtlengder fra ferjeleiet. Kapteinen droppet da anker og svinget inn mot det gamle ferjeleiet, forteller han.

Ulykkesferje

– Jeg er først og fremst veldig glad for at det ikke ble personskader. Ut over det har jeg ingen umiddelbar kommentar til det. Ferja er grundig overhalt på verksted. Det ble satt inn et helt nytt manøversystem og motor og gir er overhalt. Nå må vi først finne ut hva som er feil. Når det er gjort og ferja er reparert er det opp til Sjøfartsdirektoratet å gi endelig godkjennelse, sier Herigstad-Olsen.

Passasjerene har kommet seg av ferja og er samlet på Naustloftet.

– Vi har kontaktet Vevelstad kommunes beredskapsgruppe, sier Herigstad-Olsen.

«Ramtind» tar over

Politiet sendte en patrulje til Forvik. Ulykken medførte at Tjøtta-Forvik-sambandet ble stengt.

«Kjella» står fortsatt ved det gamle ferjeleiet, med bilene om bord.

– Den ligger fortøyd og det er ingen vanninntrengning. Bauporten foran er skadd etter sammenstøtet. Redningsskøyta «Skuld» er på vei med dykker. Så de får sjekket hvordan det står til under vannlinjen. Så blir neste steg å få bilene i land.

Fra og med mandag tar "Ramtind" over for "Kjella", melder TTS.

Ble vekket av smellen

Innehaver av Handelstedet Forvik, Hanne Arntzen, forteller at hun ble vekket av en kraftig smell.

– Jeg lå og sov mellom slagene på Naustloftet og våknet av et kraftig smell. Like etter ringte de fra restauranten og fortalte at gamle «Godfjord» har gått i ferjeleiet igjen. Så jeg kom meg ut og fikk se at ferja stod bom fast, forteller Arntzen.

Det var ved anløp Forvik det gikk galt.

– Jeg fikk snakket med en om bord som fortalte at ingen var skadet. Jeg er helt skjelven ennå, sier hun.