Ole Arnold Bønå ved Bønå Gård sier det er blandede følelser i det å redusere driften.

- Vi har kommet til den konklusjonen at vi har sluttet med leirskole. Vi vil fortsatt gi tilbud til klasser med ti til 15 unger. Da sitter vi igjen med penger. Etter at Brønnøy ikke kunne ha leirskole så måtte vi si opp ett par avtaler, sier Bønå.

Innerst i Vistenfjorden har familien Bønå gitt et leirskoletilbud i mange år. Det hele gikk rundt økonomisk frem til den største kunden, Brønnøy kommune, ikke lenger hadde økonomi til å sende skoleelevene på leirskole.

- Det er ekstremt mye jobb med å drive leirskole. Det er en familiebedrift og det er blandete følelser rundt dette, sier Bønå som for tiden er i pappapermisjon.

- Vi har gjennom alle år drevet et enkeltpersonforetak. Biten der vi tenkte å drive stort med leirskole har vi lagt vekk. Vi vil satse på mindre klasser, turister og aktivitetsuke. Det vil gi et mer spisset tilbud mot små grupper. Vi vil også sette opp enkelte guidete turer i nasjonalparken. Dette er noe som er ekstremt stort i utlandet, sier Ole Arnold Bønå, som samtidig understreker at de ikke er nedlagt, men at de bare har kuttet ut en del av driften.