Søndag tok Guri Gunnes Oppegård et oppgjør med Vega-ferja "Torgtind" på facebook. Oppegård tok bilder av interiøret om bord, og la dem ut på facebook-gruppen «Vega». Meldingen lød:

«Det er sikkert meningen at man skal legge ut vakre bilder fra Vega her, men jeg vil dele noen forfallsbilder fra M/F Torgtind og spørre om det ikke snart er på tide at ferga får seg en makeover?»

– Jeg la det ut fordi det over tid har vært et stort forfall på ferja. Ta blant annet vinduene, det er ikke bare ett vindu som er punktert, men mange. Det er vanskelig å se den fine sjøreisen fra vindusplass. Vega har brukt mange år på å markedsføre seg som turistdestinasjon, og dette er den velkomsten turistene får. Det er på høy tid at noe blir gjort, sier Oppegård til BAnett.

Overrasket over responsen

Oppegård forteller at hun ikke var nødt til å lete etter slitasje, men tok bilder fra der hun satt. Fra bildene kan man se veldig slitte seter, plexiglass som er ødelagt og punkterte vinduer. Det er ikke bare utseendet hun tenker på.

– Jeg har unger som beveger seg rundt, og i området er det ødelagte plexiglass ungene kan ta på og skade seg på.

Innlegget vakte stort engasjement utover søndagen. Tirsdag formiddag har innlegget fått 94 liker-klikk og 42 kommentarer. Oppegård forteller at hun ble overrasket over responsen.

– Det viser at dette er noe mange bryr seg om. Noen har kommentert at det er aksjonærer som vil ha utbytte, og noen klager på mannskapet. Det er ikke den diskusjonen jeg ville ta. Jeg ville vise hvordan vedlikeholdet har stoppet opp fra TTS sin side.

Setene skal byttes ut

Trafikksjef og ferjeansvarlig i TTS, Jarle Rodahl, er på ferie og har ikke fått med seg facebookdiskusjonen om «Torgtind,» men forteller at forbedringer er på vei.

– Det er planer om å bytte ut setene, dessverre rakk vi det ikke før turistsesongen. Når det gjelder punkterte vinduer er ikke det noe vi ordner før ferja skal på verkstedopphold og det er ikke planlagt i 2015. Jeg har ikke hørt noe om plexiglassene og skal sjekke det med mannskapet, men ellers kan jeg si at det ikke skal være farlig for passasjerene våre. Så det må jeg sjekke ut.

– Hva synes du om standarden på «Torgtind»?

– Jeg har fått med meg at det er kommentert angående setene. På det andre må jeg sjekke litt.

Oppjusteringer på "Vegtind"

Oppegård, som opprinnelig er fra Vega, bor i Sømna og tar ofte ferja over til hjemøya. Og det er ikke bare bilferja hun mener står i forfall, selv om den er verst.

– Det gjelder også hurtigbåten fra Brønnøysund. Der ser man at noen av setene begynner å sige sammen, og der er det også mange vinduer som er så skitne at man nesten ikke kan se ut.

Kritikken angående hurtigrutebåten «Vegtind» vil ikke trafikksjefen ta til seg.

– Der har vi byttet ut vinduene som var punktert, men det har ikke blitt kommentert av passasjerer eller dere i media. Vi gjør litt på ferjene våre hele tiden, sier Rodahl.

Guri Gunnes Oppegård mener ferjepassasjerene får en uverdig tur ut til Vega Foto: Bente Milde
Jare Rodahl lover at setene på "Torgtind"vil bli byttet ut. Foto: Miriam Sandum Næss