Vega formannskap er styringsgruppe for stedsutviklingsprosjektet på Gardsøya. Torsdag 1. februar skal formannskapet ta stilling til prosjektgruppas forslag om å mer enn doble investeringsbudsjettet fra to millioner kroner til 4,3 millioner kroner. Rådmannen skriver i sin innstilling at denne økningen skal finansieres likt på tilskudd og lån.

Arkitekttegnet gangforbindelse

Prosjektgruppa som ble satt ned av formannskapet i 2017 har lagt frem et forslag på gjennomføring av del 1 i prosjektet. Dette dreier seg om en gangforbindelse fra parkeringsplassen og opp til senteret. Arkitektfirmaet Spark Studio har tatt frem utkastet/designstudien og budsjettet er tatt frem sammen med entreprenør. Totalt er dette estimert til 4,3 millioner kroner.

Forutsetter tilskudd

Gjennomføring av tiltaket er prioritert i økonomiplan der det er satt av to millioner kroner til prosjektet som er en forutsetning for tilgjengeligheten til verdensarvsenteret. I økonomiplanen er investeringen finansiert med 50 prosent tilskudd og 50 prosent lånemidler. Tiltaket forutsetter felles finansiering med Nordland Fylkeskommune og søknadsfristen er satt til 1. mars i år. Målsettingen er at anbudspapirene skal sendes ut 1. mai og at byggestart er 13. juli med ferdigstilt prosjekt 14. januar.