Dag Liseth, avdelingsdirektør for sjøfartsavdelingen til Statens havarikommisjon for transport, bekrefter overfor BAnett at de er kjent med Bognes-grunnstøtingen.

- Statens havarikommisjon for transport gjennomfører en forundersøkelse av hendelsen. Resultatene av forundersøkelsen vil ligge til grunn for beslutningen om vi iverksetter en ordinær sikkerhetsundersøkelse. På nåværende tidspunkt kan vi ikke ta stilling til når denne beslutningen tas, svarer han torsdag.

I Sandnessjøen

Etter grunnstøtingen mandag kveld ligger "Bognes" fortsatt til kai hos Slipen Mekaniske i Sandnessjøen.

- Vi planlegger å ta henne på land på fredag eller rett over helgen. Vi vil først da få et fullstendig bilde av skadeomfanget og hvor lang tid reparasjonene vil ta, sier TTS-direktør Stein Andre Herigstad-Olsen.

Mens  "Bognes" er ute av trafikk blir Horn-Andalsvåg betjent av "Ramtind" og Horn-Igerøy betjent av "Torgtind".

- Ved trafikale behov rokerer vi på fartøyene. MF Torghatten er på Nesna og får malt bildekket denne uken. Etter planen vil hun være i drift igjen på Horn-Andalsvåg i løpet av helgen, og MF Ramtind vil gå i opplag, opplyser Herigstad-Olsen.

TTS undersøker

På spørsmål om årsak til ulykken sier Herigstad-Olsen:

- Vi gjennomfører våre rutinemessige undersøkelser av hendelsen, som en del av disse undersøkelsene vil vi også kartlegge årsaksforholdene.

Følg skipstrafikken her.