Chaîne des Rôtisseurs har 25.000 medlemmer i 75 land. Formålet er å forene amatører og profesjonelle med stor interesse for mat og vin. Lørdag ble Vega Havhotell og Anna og Jon Aga slått til riddere av denne ordenen for sin utsøkte mat og vin på hotellet i havgapet.

- Dette er veldig bra for oss, det er mye prestisje i dette. Det er slike ting som blir langt merke til. Dette er en pris som gjør oss kjent i forhold til den kvaliteten vi har, sier Jon Aga.

Måtte avgi ed

Det var under en høytidelig seremoni han og kona fikk tildelt ordenen. De fikk også en kjede hver og et bevis som kan henges opp på hotellet.

- Hvordan ble dere foreslått som kandidater?

- Vi ble foreslått av to styremedlemmer i Chain som hadde prøvesmakt hos oss. Dette visste vi ingenting om, det er egentlig ganske tøft, sier Aga.

Lørdag ble han slått til ridder og måtte avgi en ed.

- Vi måtte sverge på å være "tro mot mat og drikke" som vi har fått tildelt dette for. Jeg måtte løfte høyre hånd og han hadde et sverd som han brukte for å slå meg til ridder, forteller Aga.

En anerkjennelse

Aga synes dette er ekstra moro fordi en et slikt medlemskap er noe som blir lagt merke til. Spesielt av mennesker som er glad i et godt måltid og en god vin.

- Det er tøft at en liten bedrift på Vega kan bli medlem i Chain. Våren 2017 skal det være en middag her med medlemmer som skal prøve maten vår. Vi har drevet en stund og blitt skrevet om i mange aviser og fagblader. Å få en slik annerkjennelse av en slik organisasjon er høytid for oss. Det betyr veldig mye for en bedrift, forklarer Jon Aga.

For hotellet innebærer dette at de blir en del av et nettverk, som den eneste bedriften i Nordland.