Den Norske Turistforening (DNT) opplever en eventyrlig vekst av turlag for barnefamilier. Lørdag 23. april feires Barnas turlag nummer 200 på Vega.

- Målet er et Barnas Turlag i alle kommuner i 2018, nå er vi på god vei. Vi er ekstra glade for å få flere Barnas turlag nordpå, og særlig på et sted med så spektakulær natur som Vega. Brønnøysund turlag har æren for å få dette på plass, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas i en pressemelding.

Boom for barn

Antall turlag for de små har økt fra 59 til 200 på bare to år. Aldri har flere barnefamilier vært medlem av DNT, og stadig flere frivillige melder seg for å bidra til et enda bedre og større tilbud. Aktivitetene foregår i hovedsak i nærmiljøet.

- Vi ser at det er viktig å etablere turvaner tidlig, barna tar det med seg videre i livet. Tilbudet vårt gir barn og voksne hyggelige turopplevelser sammen, og vi legger til rette for å leve ut drømmen om et aktivt friluftsliv, sier Øveraas.

Lavterskeltilbud

Fysisk aktivitet kombinert med et sosialt fellesskap og naturopplevelser bidrar til bedre folkehelse, viser forskning. Barnas turlag skal være et lavterskeltilbud. DNT ønsker at flest mulig skal oppdage hvor moro det er å være aktive i naturen. Ikke alle er klar over hvor lite som skal til for store turopplevelser.

- Det stilles ingen krav til utstyr eller ferdigheter. Her kan småbarnsfamilier komme inn i et godt miljø og få fine opplevelser. Tilbudet er bredt, kule camper, klassiske søndagsturer, padling, kveldsmatturer, overnatting i snøhuler eller lesestund, sier han.

Feirer med tur

Lørdag 23. april markeres Barnas turlag 200 med tur for barnefamilier til Hysvær. Generalsekretæren i DNT deltar på feiringen.

- Vi er stolte av å ha fått vårt eget Barnas turlag her på Vega, og så er det jo ekstra gøy av vi ble nummer 200! Øya vår er helt unik med en fantastisk natur og tilgang både til fjell, skog, hav og ren luft. Nå vil vi ha med oss barn og familier ut på tur slik at flest mulig kan få unike naturopplevelser året rundt her oppe, sier Elin Evensen, leder Barnas turlag på Vega.