Solveig Halla Kristjansdottir fikk opplest kallsbrevet fra biskop Ann-Helen Fjeldstad Jusnes i Sør-Hålogland bispedømme av Ann-Karin Moen i Sømna menighetsråd under innvielsen i Sømna kirke søndag. Kristjansdottir flytter til Sømna og inn i prestegården i Vik sammen med mann og to barn. Hun er i tillegg til utdannet prest, også utdannet barne- og familieterapeut.

Sømnas nye sogneprest Solveig Halla Kristjansdottir holdt nattverd sammen med prost Sigridur Gudmarsdottir

Kristjansdottir leste søndagens tekst og holdt en preken for menigheten. Her minnet om at det søndag ble feiret første søndag i advent, noe som også markerer starten på ett nytt kirkeår. Hun ba menigheten tenke tilbake på året som hadde gått, på godt og vondt og se frem til et nytt år.

- Mange barn har spurt meg hvor Gud kommer fra. Gud kan leve hvor som helst i verden, men han vil leve med deg, prekte Kristjansdottir som siterte fra et dikt.

- Jeg og familien min har møtt mange gode og vennlige mennesker i Sømna. Vi har blitt omfavnet med glede og vennskap. Vi vil gjerne si takk til alle sammen og vi ønsker også å være et lys for dem slik de har vært for oss disse første dagene, sier Solveig Halla Kristjansdottir.

Julekrybba ble tradisjon tro båret inn i Sømna kirke og satt opp i anledning første søndag i advent.