Det var hans kone Aud Langås og barnebarnet Isabella Langås som mottok kulturprisen på vegne av Brynjar Langås. Ordfører Andrine Solli Oppegaard begrunnet avgjørelsen om å gi Langås kulturprisen etter hans død.

"Prisvinneren har formidlet musikk gjennom å spille på en rekke instrument, synge, underholde ved et utall av store og små anledninger, ta vare på lokal musikk, sette tone til lokale dikt og ikke minst gjennom å undervise i musikk både som lærer og som "frivillig" korps- og kordirigent. Ringvirkningene av hans liv, virke og pasjon har båret frukter. Mange fikk sin første kjennskap til musikk og musikkinstrumenter gjennom prisvinneren. Frukter vi ser i dag i et rikt kulturliv lokalt og nasjonalt. Mange har sitt arbeid innenfor kreative yrker rundt om i landet og prisvinneren har bidratt i stor grad til dette.

I en periode var prisvinneren også med i Berlevåg mannssangforening og bidro sterkt il den nasjonale og internasjonale suksessen dette var.

Mange vet kanskje hvem jeg nå snakker om. Brynjar Langås har været en verdig kandidat for kulturprisen i mange år, dessverre fikk han ikke denne overrakt før han så brått døde i vår. Mange av oss savner ham og jeg tenker spesielt på hans nærmeste familie. Vi er stolte av Brynjars arbeid og liv, særlig innenfor kulturlivet. Og med prisen ønsker kommunen å vise dette ved å gi prisen posthumt. Han lever videre i oss alle."

Aud Langås var stolt over å kunne motta kulturprisen på vegne av sin avdøde ektemann.

- Jeg tror han ville vært veldig stolt hvis han hadde fått opplevd dette. Han var veldig opptatt av å ta vare på de gamle verkene. Dette var han helt fra vi først ble kjent til han døde. Man hadde masse prosjekter hele tiden. I vinter hadde han planlagt å sammen og spille inn alle Bugge Baustad-låtene, forteller Aud Langås.

Sømna kommunes kulturpris deles ut annen hvert år.