Det var i 1984 Sømnamessa for første gang ble arrangert. Siden har Sømna Hornmusikk holdt tradisjonen i hevd. Lørdag var det allerede tidlig formiddag mange folk som hadde funnet veien til messa.

Gjerts Gourmet har hatt stand på messa en gang tidligere. Det ga så pass mersmak at Gjert Emilsen fra Rørvik bestilte plass på messa også i år. Folk stimlet foran standen hans for å få en smaksprøve av de ulike lakseproduktene.

Sømna Hornmusikks eget lynlotteri var som vanlig populær blant barna. En av dem som fikk gevinst hos Heidi Lindseth var Hedda og Thea som begge er ni år gamle.

Edvin Olsen er årets messegeneral. Han sier det har vært en trivelig oppkjøring til messa og en minst like trivelig start.

- Dette her er jo bare begynnelsen på messa. Fredag var det hektisk og i dag er det mye som skal skje. Jeg gleder meg spesielt til Adrian Jørgensen, bindalingen, skal stå på scenen. sier Olsen.

Sømna Hornmusikk består av 35 glade musikanter som alle er med på å få årets messe i havn i samarbeid med andre gode hjelpere.

- Det er en kjempegjeng å jobbe med og alle vet hva de skal gjøre før de kommer, skryter Edvin Olsen.