Sømna lå under 2-0 helt til det gjensto ni minutter i lørdagens 5. divisjonsoppgjør hjemme mot Lurøy.

To mål på overtid

Da tok Eskil Melstein saken i egne bein. 15-åringen scoret tre ganger og sørget for hjemmeseier 3-2. Utligningen til 2-2 kom i det 91. minutt og vinnermålet hele fire minutter på overtid.

- Vi skapte sjanser gjennom hele kampen men fikk ikke ikke betalt. Det har vært en gjenganger gjennom hele sesongen.  Når vi kommer under ofrer vi også mer bakover, mot Lurøy får vi virkelig som fortjent  Et fantastisk hattrick av Eskil som setter punktum for en stor snuoperasjon, roser spillende trener Simen Garaas.

- Eskil er en av flere gode talenter i Sømna, han er førsteårs guttespiller og er med på senior når han kan/vil. Han er dyktig på egentrening, og er en av flere som nyter godt av den allsidigheten de får gjennom trening i flere idretter i Sømna IL. Det trenger ikke bli det siste hat tricket han scorer, og vi skal nyte godt av han og den spillergruppa han er en del av fremover, sier Garaas.

Sømnas unge A-lag spilte kamp søndag også. Borte mot Radaasen gikk det ikke like bra. De meget rutinerte serielederne vant hele 7-1 på Radåsmyra. Simen Garaas scoret Sømnas trøstemål i Sandnessjøen.

- Vi lå under 2-0 til pause etter en relativt jevn første omgang.  I andre omgang har vi en kollektiv kollaps, litt på grunn av at vi er slitne fra dagen før, men også fordi vi møter et rutinert og godt lag. Det er som regel forskjell på topp og bunn i serien, sier Garaas.

Radaasen leder 5. divisjon Helgeland med 23 poeng på elleve kamper. Sømna har ni poeng etter ti kamper, og ligger på 12. og nest sisteplass på tabellen.

BIL 2 er fortsatt soleklar tabelljumbo med null poeng, etter å ha tapt sesongens ellevte strake kamp 2-1 hjemme for Silkefot søndag. Andreas Blomstervik Hansten scoret BIL 2s mål.

Vega kjemper i motsatt ende av tabellen. Men gultrøyene fikk skikkelig juling av Olderskog da høstsesongen startet lørdag. Vefsningene ga seg ikke før det sto 0-6 på Gladstad. Seieren gjør at OIL nå har 21 poeng og klatret opp til andreplass. Korgen på tredje har 20 poeng, ett mer enn Vega som har én kamp til gode på tettrioen.

Lagene deles inn i to sluttspillgrupper

Alle våre lag har bortekamp til helgen. Vega møter Stålkameratene 2 fredag og Hemnes lørdag. Sømna reiser til søndag Hemnes samtidig som BIL 2 har bortekamp mot Lurøy.

Dette er de siste kampene av grunnserien. (Sømna-Stålkam 2 ble utsatt og har ikke fått ny dato).

Resten av høstsesongen deles serien i to. Topp syv-lagene og de seks lavest plasserte utgjør hver sin sluttspillgruppe. Det spilles enkel serie, og lagene som hadde bortekamp i grunnserien får nå hjemmekamp i sluttspillet.