Sømnarådmann Erlend Eriksen konstaterer at Helgelandssykehuset nå har utbetalt rehabiliterings-millionen som han fakturerte dem i februar.

-Nå er den inntektsført og satt på fond. At vi faktisk fikk denne millionen er det tidligere sømnaordfører Edmund Dahle som må ta hovedæren for. Han gjorde jobben, sier Eriksen.

Ville kjøpe tjenester for 1 million

Det var i januar Eriksen etter signal fra Dahle fylte ut fakturaen på én million kroner, og satt betalingsfrist 17.februar.

Overfor BA bekreftet Helgelandssykehuset å ha en avtale med Sømna kommune.

– Vi sa i 2015 at Helgelandssykehuset ville kjøpe tjenester for én million kroner av Sømna Rehabilitering. Disse pengene vil Sømna kommune få, sier administrerende direktør Per Martin Knutsen i Helgelandssykehuset til BA.

Tror millionen berget rehabiliteringen

Tidligere sømnaordfører Edmund Dahle tror ikke rehabiliteringen på Sømna hadde kommet seg over kneika uten denne millionen.

-Vi stod på for å berge rehabiliteringen. Sammen med ordføreren i Brønnøy hadde vi møte med Helgelandsforetaket styre. Vi ba dem at de måtte hjelpe oss, og vi ble etterhvert enig i at de skulle bidra med én million kroner i oppstartsåret. Jeg syntes det tok lang tid før pengene kom på konto, men jeg setter stor pris på at helseforetaket ville hjelpe oss . På rehabiliteringen har de gjort en fantastisk jobb, oghar lykes. Så får vi håper at de lykkes også fremover. Hvis ikke det var for denne millionen så tro jeg nok faren hadde vært stor for at vi hadde mistet dem, sier Dahle.

Berget oss over

-Vi er glad for at denne saken er ute av verden, og at pengene er kommet slik vi var enig om, sier Aud Rørmark ved Helgeland rehabilitering. Hun legger til at rehabiliterings økonomiske bekymringer nå er passé.

- Millionen skulle hjelpe oss over kneika fordi sykehuset da trakk ut sine tjenester herfra. Vi trengte et pusterom for å komme på tak. Nå driver vi godt, konstaterer hun.