- Vi har nå foretatt ansettelser i alle utlyste stililnger, inkludert daglig leder.  Så fort vi får tilbake en signert kontrakt fra UDI, så er vi i gang. Kontraktsigneringen har tatt litt lenger tid enn forventet, men i løpet av dagen kan signaturen være på plass. Da starter vi klargjøring av anlegget i morgen,  sier seniorrådgiver Jarle Mediå fra Nord-Norsk Mottakssenter.

UDI hadde ingen kommentar til saken i dag.

Nord-Norsk Mottakssenter vil ta imot 80 asylsøkere for midlertidig bosted ved Bjørnevika natursenter på Sømna. Avdelingen skal driftes som et midlertidig bosted i påvente av permanent plassering i et asylmottak. Oppdragsgiver er utlendingsdirektoratet UDI, og åpning av mottaket er forespeilt denne måned.

- Avdelingen vil bli bemannet med fire hele stillinger, hvorav teknisk miljøarbeider allerede er ansatt, opplyses det i stillingsannonsen for mottaket.  Før kontraktsignering ønsker ikke Mediå å oppgi hvem som er klar for å gå inn i lederrollen.

Onsdag 11. november møtte om lag 50 personer opp til folkemøte for å få informasjon om etablering av midlertidig bosted for asylsøkere i Sømna.