Sørhelgelendingene har bokstavelig talt badet i sol og sommervarme den siste uken. Og vi har mer godvær i vente, heldigvis.

Men til tross for Syden-tilstander lokalt, velger mange fortsatt å reise vekk fra regionen. Enten fordi de har planlagt tur og betalt billetter eller hotellrom for lenge siden, eller fordi de rett og slett vil komme seg bort noen uker. I sistnevnte kategori finner man nok sannsynligvis en del barnefamilier, som familien Sørhegge-Holm (side 4-5), som drar for å finne aktiviteter og tilbud som ikke finnes på Sør-Helgeland.

Storslått natur og opplevelser er flott, og det er viktig å utvikle dette som et godt tilbud både for turister og innfødte. Men for enkelte er det ikke fristende med fjelltur eller kajakkpadling, med x antall småbarn på slep. Noen ganger vil man bare ha én eller annen form for ferdigprodukt, et lekeland eller en dyrehage eller lignende der ting bokstavelig talt går på skinner og det kreves minimalt med både planlegging eller innsats.

Her har regionen noe å hente. Kjell Inge Johnsen foreslo for mange år siden å bygge badeland i byen. Prosjektet ble avfeid av politikerne, og fislet ut i ingenting. Så initiativene har eksistert. At ingenting konkret har kommet på plass er de sikkert glade for i Sandnessjøen og Lycksele.

Leder, Brønnøysunds Avis 12. juli 2014