Om man ser bort fra været, så er det sommer i Brønnøysund. Feriefolket flokker til regionen, og Brønnøysund blir som en ekte by i noen uker. Folk overalt. Ukjente fjes og kjente fjes man ikke har sett på en stund. Det er flott.

Men med sommeren og mye folk dukker også sommer-klassikerne opp i avisen: søppelet flyter over og gresset vokser vilt. Naturlig nok genereres det fryktelig mye av både gress og søppel i disse tider.

Men vi forventer uansett at det skal se fint ut i Brønnøysund. Det er viktig, og når det ikke blir gjort så må det sies fra. Det gjør folk, og da blir det som regel ordnings. Men hvem er det som kjemper mot de enorme mengdene søppel og gress som truer kystby-idyllen? Jo, totalt er det cirka 18-19 personer hos teknisk og parkvesen i kommunen og i renovasjonsbransjen som skal gjøre jobben. Blant annet må de tømme og kjøre søppel, produsere vann, klippe 120 mål med plen fra Tosaunet til Trælnes, stelle sju kirkegårder og holde byens gater pene og rene.

Dette greier de stort sett veldig godt. Faktisk gjør de en så god jobb at de fleste av oss sikkert har holdt fram Brønnøysund som den fineste byen vi vet om, når vi skal skryte av hjemplassen til andre. Da skal vi også huske på de knappe 20 menneskene som faktisk sørger for at de 10.000+ som er her i sommer har det så fint. Stå på, folkens – dere gjør en god jobb!

Leder, Brønnøysunds Avis torsdag 23. juli 2015