Den indre kampen i Brønnøy Høyre kulminerte fredag med at Paul Birger Torgnes trakk seg som leder. Det er definitivt ikke politikken fra sin vakreste side som her kommer til syne.

Strid innen eget parti er ofte tyngre å bære enn med politiske meningsmotstandere. Når man må bruke krefter på å forsvare seg mot partifeller, blir det tungt. Da er det forståelig at motivasjonen svinner hen. Samtidig kan og må politikere jevnlig bite i seg kritikk og riste av seg urettferdige beskyldninger. Men alle har sin grense, og Paul Birger Torgnes har nå markert hvor hans går.

Brønnøy Høyre må nå ordne opp i valglisten og slutte rekkene om en ny toppkandidat. Uansett hvordan dette gjøres, så må de selv ta ansvaret for å bli kvitt det stempelet de har gitt seg som krangleparti. Velgerne i Brønnøy er sannsynligvis mer interessert i å få ryddet opp i kommuneøkonomien og få staket ut en langsiktig kurs enn å forholde seg til politikerkrangler.

Det er for tidlig å skrive Paul Birger Torgnes’ politiske ettermæle, og det vil være like omstridt som han alltid har vært lokalt. Torgnes begeistrer og forarger. Han er energisk og ærekjær, og det er sistnevnte egenskap som gjør at han ikke klarer å leve med de beskyldningene han har vært møtt med i det siste.

Leder, Brønnøysunds Avis lørdag 23. mai 2015