I Bindal går debatten etter vedtaket om nedleggelse av Kjella skole. Flere reagerer på at lærerne ved skolen fortsatt skal få beholde jobbene sine, at de overføres til en pedagogisk ressursgruppe.

Normalt tas avgjørelsene imot med vemod når skoler legges ned og lærere må gå fra jobbene sine.  Ikke så i Bindal. Der fører det til politisk storm når lærere får beholde jobbene sine. Argumentasjonen er blant annet påstått forskjellsbehandling: at andre har måttet gå fra sine kommunale stillinger, og at nedleggelsen av skolen ikke sparer kommunen for penger så lenge lærerne beholder jobbene sine.

Det er synd at dette skal bli et politisk stridstema. Man burde glede seg over at lokale arbeidsplasser er reddet og at elevene sikres et godt tilbud. Nedleggelsen av Kjella skole bør naturligvis spare kommunen for penger, men det er da bare til det beste for oppvekstmiljøet i Bindal at man risikerer å ha for mange lærere i en overgangsperiode? Med ledige lærerstillinger, bør regnestykket gå opp til slutt.

Og forslaget om å holde skolen åpen for næringsvirksomhet? Det kunne sikkert vært politisk klokt å tatt med et slikt punkt med gode intensjoner. Samtidig tror vi ikke det skal være vanskelig å samle politisk støtte til det dersom et konkret forslag dukker opp.

Leder, Brønnøysunds Avis torsdag 30. april 2015