To interessenter snuser nå på den gamle brannstasjonen på Torvet i Sørbyen i Brønnøysund. Dermed finnes det igjen planer for bygget som lenge var tiltenkt en rolle som kunstbase - et prosjekt som viste seg å ikke ha livets rett.

Slik det er i dag, så er det et landemerke som står og forfaller. Og de to prosjektene er begge interessante. Alliansen av Kulturcompagniet og Sørbyen vel vil sette det i stand og bruke det som flerkulturell arena med konserter, utstillinger og verksteder. Initiativtakerne viser til steder som Kunst og kaos og Doktorgården. De var begge flotte initiativer som tok slutt. Forhåpentlig har Kulturcompagniet og Sørbyen vel i fellesskap erfaring og slagkraft som gir dem styrke til å drive dette over tid.

Den andre interessenten er Eirik "Husbergar'n" Nicolaisen, som utvilsomt har kompetanse til å sette bygget i stand. Han ser også for seg å flytte den gamle sorenskrivergården på Nesna til Torvet. Sammen med kona Åse Reinfjord ser han for seg hotelldrift med sju rom.

Brønnøy kommune kan nå velge mellom to gode prosjekt. Begge vil gi brannstasjonen en sårt tiltrengt renovasjon, mens det ene gir et historisk bygg til på samme sted. Uansett hva som velges, så er det på tide at den gamle brannstasjonen tas i bruk som det aktivum den er.

Leder, Brønnøysunds Avis tirsdag 18. april 2015