Gratulerer, Salhus! Annet er ikke å si etter at kommunestyret gikk inn for Salhus idrettshall, populært kalt Tjalghallen, under onsdagens møte. Sjelden har vel en så positiv nyhet kommet så overraskende.

Det er Brønnøys største skole som nå får erstattet en gymsal som tiden har gått fra, i tillegg er det en hel bydel som får en storstue og et samlingspunkt etter skoletid.

Hallen skal realiseres innenfor en maksramme på 48 millioner kroner, hvorav 44,5 millioner kroner skal lånes. Det er ikke lett å forstå hvordan dette er mulig i en kommune som senest i fjor ville legge ned skoler. Brønnøy får med dette mer gjeld og gjør seg sannsynligvis mer avhengig av eiendomsskatten. Samtidig vokser kommunen i folketall, og hallen kan ses som en investering i videre vekst og tiltrekningskraft overfor tilflyttere.

Samtidig blir det, i takt med økt lånebyrde, enda viktigere å holde budsjettkontroll og å se på strukturene på alle områder. Det er i den negative driften, ikke investering, at kommunens største utfordring ligger. Brønnøy planlegger her et stort løft, og da trengs det finansielle muskler til å ta det, men det er en investering i oppvekst og framtid.

Leder, Brønnøysunds Avis lørdag 18. april 2015