Rådmannen i Bindal går inn for å legge ned Kjella skole allerede i sommer. Skolen skulle likevel legges ned, men nå kan årets skoleår bli det aller siste. Dermed kan Bindal allerede fra august stå igjen med to skoler, på Terråk og Bindalseidet.

Det er vemodig når skoler legges ned, for skolene er et nav i lokalmiljøet. Likevel er dette sannsynligvis det riktige å gjøre, for Kjella skole har nådd en størrelse som ikke lenger er bærekraftig.  Framskyndelsen av nedleggelsen skyldtes ifølge sakspapirene at noen barn var ønsket flyttet allerede til høsten. Det viste seg ifølge kommunen at dette var så mange at man til slutt sto igjen med fire elever til høsten. Med slike tall er det riktig både pedagogisk, økonomisk og sosialt å samle elevene på de to øvrige skolene.

Samtidig er det ikke bare elevene som bruker skolen, derfor er det fornuftig at det foreslås at den fortsatt skal ha åpent for kveldsaktiviteter. På den måte kan skolebygningen fortsatt ha en funksjon i nærmiljøet. Men for vanlig skoledrift ser tiden ut til å være over. Det er naturligvis beklagelig, men det går en grense for hvor små skoler bør være. I hvert fall så lenge det finnes andre muligheter, og det gjør det tross alt i Bindal, selv om noen elever får lenger skolevei – i bytte mot flere klassekamerater.

Leder, Brønnøysunds Avis tirsdag 14. april 2015