Unge Høyre i Brønnøy mener at kommunestyrerepresentant Merethe Paulsen Blomstervik (Ap) urettmessig refser ungdomstjenesten i kommunen. De sier at hun møter seg selv i døren fordi Aps prioritering av nytt teknisk bygg og sykehjem i Velfjord har gjort det nødvendig å kutte penger andre steder i kommunen. Sistnevnte er en god påpekning av at politikk er prioriteringer, samtidig er det mye annet man kan sette opp mot hverandre i et omfattende kommunebudsjett.

Uansett kan man være enige om at det er synd at Slottet ikke lengre har åpent på kveldstid, selv om det ikke ble brukt så mye som ønsket. Det kuttet bør egentlig inspirere til debatten om hva slags ungdomstjeneste man egentlig bør ha, og den har Blomstervik Paulsen prisverdig nok prøvd å dra i gang.

Kommunen peker på at foreldre og ungdom må komme på banen, så skal de være tilretteleggere. Det er forståelig og riktig å spille på lag med privat initiativ. Men for at det skal fungere må man også kommunen gå høyt på banen og foreslå og invitere og bistå barn og foreldre som starter noe. Det trengs, ikke minst når man skal nå de mest utsatte ungdommene. Og det er ikke for mye forlangt av en kommune som for kun få år siden tok mål av seg å være landsledende på ungdomsarbeid.

Leder, Brønnøysunds Avis tirsdag 24. mars 2015